Ο Πέδρο Κόντε βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των φιλάθλων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι εμφανίσεις του είναι λογικό να αυξάνουν το ενδιαφέρον πολλών «μνηστήρων» να τον αποκτήσουν. Στη διάρκεια της τριπλής σημερινής του βράβευσης για το Best Goal, του MVP της 21ης αγωνιστικής, αλλά και του car.gr MVP, ο Ισπανός στράικερ δεν έβγαλε κάποια μεγάλη είδηση για την παραμονή του, αφού είπε ότι είναι νωρίς ακόμη γι’ αυτήν τη συζήτηση και ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο τη στιγμή που πρέπει.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη του κόσμου, την οποία εισπράττει και θέλει να επιστρέφει κάθε Κυριακή με τον ιδανικότερο τρόπο.

Τη βράβευση του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ο κ. Βασίλης Τσουκανέλης, διευθυντής της Τράπεζας Ηπείρου, που έχει σταθεί αρωγός στα χρόνια της κρίσης στην ομάδα.

Αναλυτικά:

Τσουκανέλης: «Μεγάλη χαρά να βραβεύουμε το μεγαλύτερο σέντερ φορ της Ελλάδας»

«Είναι μεγάλη χαρά που εκ μέρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου βραβεύουμε τον Πέδρο Κόντε. Όπως ξέρετε έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είμαστε από τους βασικούς χορηγούς εδώ και πολλά χρόνια. Σταθήκαμε στην ομάδα στα δύσκολα και δίπλα στην προσπάθεια που έκανε ο πρόεδρος όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε τη χαρά να έχουμε μια ομάδα που είναι μόνιμα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Και είναι πολύ μεγάλη χαρά να έχουμε τον μεγαλύτερο σέντερ φορ στην Ελλάδα στην Ελλάδα με διαφορά. Το αποδεικνύει κάθε Κυριακή. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά να τον έχουμε μαζί μας και μακάρι να τον έχουμε για πολλά χρόνια ακόμα και να βάζει πάντα πολλά γκολ. Η ομάδα θα πάει καλά και η τράπεζα πηγαίνει καλά με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είμαστε 2 επιχειρήσεις που αρκετά χρόνια μέσα στην κρίση είμαστε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ήμασταν πριν την κρίση. Είναι κάτι σημαντικό κι αυτό δίνει την ευκαιρία να απασχολούν εργαζόμενους που αποδίδουν. Και όταν ένας εργαζόμενος αποδίδει καλά, γιατί και ο Πέδρο εργαζόμενος είναι, υπάρχουν οφέλη και για την εταιρία και την ομάδα και τον κόσμο και όλους. Η τράπεζα θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα και ο Πέδρο θα συνεχίσει να βάζει πολλά γκολ.

 

Κόντε: «Θα συνεχίσω να δουλεύω να δίνω χαρά στον κόσμο»

«Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ την ομάδα και τον κόσμο, ευχαριστώ το τεχνικό προσωπικό. Δεν μπορεί ένας μόνο παίκτης να καταφέρει να πάρει αυτά τα δύο βραβεία. Χρειάζεται συλλογική δουλειά.

Για το αν είναι θέμα δουλειάς η ψυχολογίας ο τρομερός ρυθμός με τον οποίο σκοράρει το τελευταίο διάστημα: «Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί. Όταν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, απλά το κάνω. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την ευκολία στο σκοράρισμα. Απλώς συμβαίνει. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου».

Για τον στόχο της ομάδας τις τελευταίες 9 αγωνιστικές: «Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τον Πλατανιά στην Κρήτη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Θα δούμε βήμα-βήμα μετά την πρόοδό μας. Δεν μπορούμε να μιλάμε από τώρα για τόσο μακριά».

Για το πώς εισπράττει τα πολλά δημοσιεύματα, αλλά και την αγάπη του κόσμου: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο για την αγάπη του και αισθάνομαι και ο ίδιος πολύ ικανοποιημένος με όλους αυτούς τους επαίνους που ακούω κάθε φορά και για την απόδοσή μου, αλλά και γενικότερα για τον χαρακτήρα μου και την προσωπικότητά μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να δίνω χαρά και ικανοποίηση στον κόσμο που με βλέπει και στον κόσμο της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα  που λαμβάνω από τους οπαδούς μας».

Για το αν τον ενδιαφέρει η πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του: «Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Δεν είναι αυτή η στιγμή για να σκεφτώ κάτι για την ανανέωση του συμβολαίου. Αυτό που με νοιάζει είναι το επόμενο παιχνίδι, είναι να κερδίζει η ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο όταν έρθει η στιγμή και από εκεί και πέρα δεν είναι η στιγμή για να κάνω σχέδια. Άλλωστε έχω έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου».

Για το ρεκόρ του Τσιριμώκου που είχε αφήσει στη μέση πέρυσι, λόγω του τραυματισμού του: «Δεν μ’ ενδιαφέρει το προσωπικό ρεκόρ. Αυτό που με νοιάζει είναι να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ να ξεπεράσω κάποιο ρεκόρ για να είμαι στους μεγαλύτερους σκόρερ της ομάδας, με νοιάζει το παιχνίδι, να προσφέρω και να δίνω το καλύτερο».