Ξεχωριστές δηλώσεις, ως είθισται άλλωστε, έκανε ο Πέδρο Κόντε στη NOVA, παραλαμβάνοντας τα βραβεία του MVP και του Best Goal της 21ης αγωνιστικής.

Ο Κόντε αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή  του εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό και στη σημασία που είχε για την ομάδα του η νίκη επί των Πράσινων, ενώ μίλησε ακόμα για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τους μελλοντικούς του στόχους, αφήνοντας “ανοικτό” το παράθυρο μεταγραφής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Κόντε:

Για την εμφάνιση του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
” Η πιο σημαντική σκέψη είναι ότι κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς με αυτά τα δύο γκολ και ότι η ομάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη και τους βαθμούς. Αυτή είναι η πιο σημαντική μου σκέψη “.

Για τη διπλή βράβευση:
” Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω διπλό βραβείο, αυτά του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ. Είχε συμβεί το ίδιο πέρυσι, όμως ήταν σε ξεχωριστά παιχνίδια”.

Για το που αφιερώνει αυτά τα βραβεία:
” Όπως κάθε βραβείο, έτσι και αυτή τη φορά το αφιερώνω πάντα στην αγαπημένη μου, την οικογένεια μου, αλλά και σε έναν πολύ δικό μου άνθρωπο, ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Φυσικά τα βραβεία τα αφιερώνω πάντα στην ομάδα “.

Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό και αν ήταν το καλύτερο που έχει σκοράρει στην καριέρα του:
” Σίγουρα ήταν ένα από τα καλύτερα γκολ που έχω πετύχει, όμως δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν το καλύτερο. Έχω σκοράρει πάρα πολλά ωραία γκολ, όπως πέρυσι με τον ΠΑΣ, αλλά και στην Ισπανία. Σίγουρα το θεωρώ ως ένα από τα πιο όμορφα τέρματα που έχω σκοράρει ” .

Για το αν διανύει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του:
” Θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα μου. Έχουν υπάρξει ανάλογες και στην Ισπανία, αλλά ναι, είναι μια καλή σεζόν για μένα “.

Για τη ζωή του στην Ελλάδα:
” Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και μου αρέσει πολύ ο κόσμος εδώ. Άλλωστε έχει πολλά κοινά και με την Ισπανία. Οι Έλληνες και οι Ισπανοί μοιράζονται πολλά κοινά “.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Σούπερλιγκ:
” Μου αρέσει πολύ εδώ και θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και τι μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον. Στο ποδόσφαιρο ποτέ κανείς δεν ξέρει. Ίσως υπάρξει κάποια άλλη χώρα, κάποια άλλη ομάδα, αλλά για την ώρα μου αρέσει πάρα πολύ εδώ “.

Για το αν θα πήγαινε σε μια από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, στην περίπτωση που είχε κάποια πρόταση:
” Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα έκανα και δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ υποθετική ερώτηση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύω και να προσφέρω το καλύτερο για την ομάδα. Σίγουρα για κάθε ποδοσφαιριστή και για μένα, είναι κάτι διαφορετικό όταν μια μεγάλη ομάδα σου κάνει μια πρόταση. Κι εγώ θέλω να πάω παραπάνω, θέλω να ανέβω ψηλότερα και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και το γεγονός ότι μπορεί να βρεθώ σε μια μεγαλύτερη ομάδα, θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο και σημαντικό για μένα και την καριέρα μου “.

Για το αν θα σκοράρει και κόντρα στον Πλατανιά:
” Δεν μπορώ να πω από τώρα και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι καλά, να μην έχω τραυματισμούς και να υπάρξουν οι ευκαιρίες για να μπορέσω να σκοράρω. Αν δημιουργηθούν οι ευκαιρίες, είμαι σίγουρος ότι θα βάλω γκολ. Διαφορετικά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι”.