Το σύνθημα της νίκης για το επόμενο ματς δόθηκε ήδη από τον Γιάννη Πετράκη. Ο τεχνικός του ΠΑΣ τόνισε ότι για να έχει αξία ο θρίαμβος επί του Πλατανιά με 0-3, θα πρέπει η ομάδα του να μείνει συγκεντρωμένη και να νικήσει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, το οποίο θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 15:00.

Ξεκινώντας για το παιχνίδι, ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε ότι, «για μας είναι μια σπουδαία νίκη και πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί νομίζω ότι συνδυάστηκε με καλό ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια ομάδα που ήταν σε πολύ μεγάλη πίεση και ότι αυτό δημιουργούσε στον Πλατανιά άγχος και ανασφάλεια. Διαχειριστήκαμε αυτή την κατάσταση, έχοντας έναν καλό έλεγχο στο παιχνίδι, αποκτήσαμε κυρίαρχο ρόλο, γίναμε δημιουργικοί, κάναμε ευκαιρίες, ευτυχήσαμε και βάλαμε νωρίς το γκολ στο β’ ημίχρονο και αυτό έκανε πιο εύκολη τη δουλειά μας. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας, αλλά για να έχει αξία και νόημα θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τώρα για το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας απέναντι στον Λεβαδειακό».

Για τον γιο του, Γιώργο Πετράκη, που είναι προπονητής στον ΑΟΧ/Κισσαμικό: «Όταν κάποιος αναφέρεται στο παιδί του, τότε, ξέρετε ότι μπαίνει μέσα ο υποκειμενικός παράγοντας. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μου μεταφέρονται πράγματα περισσότερο για το τι είναι σαν άνθρωπος και ότι είναι δουλευταράς. Για μένα, αυτές είναι σημαντικές προϋποθέσεις, αν έχει όρεξη και βελτιώνεται στην καθημερινότητα, μέσα από τη δουλειά να κερδίσει και να φτάσει εκεί που δικαιούται. Μονόδρομος για όλα αυτά είναι μόνο η δουλειά και θα βελτιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Είναι στην αρχή. Τα λέμε με τον Γιώργο και θεωρώ ότι παρά την ηλικία του, είναι ώριμος, αντιλαμβάνεται. Για να φτάσεις κάπου πρέπει να πηγαίνεις βήμα βήμα και αυτό θεωρώ ότι το έχει κατοχυρώσει. Το ποια θα είναι η εξέλιξη θα το δείξει ο χρόνος».

Για τον Πλατανιά και το τι έχει φταίξει και είναι εκεί που βρίσκεται: «Να ξέρετε, επειδή έχω το συναίσθημα του Κρητικού σε υψηλό επίπεδο και είμαι περήφανος γι’ αυτό, οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στον τόπο μου με στενοχωρεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πλατανιά. Νομίζω ότι δεν είμαι ο αρμόδιος για να κρίνω τι έχει γίνει λάθος. Σίγουρα όμως όταν υπάρχει ένα αρνητικό γεγονός, κάποια πράγματα το έχουν δημιουργήσει. Αυτά για μένα ανήκουν στο παρελθόν. Θεωρώ ότι έχουν υποχρέωση αυτοί που είναι στην ομάδα να δουν ποια είναι τα λάθη που έφεραν την ομάδα σε αυτόν τον παρανομαστή, να γίνουν καλύτεροι και να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα. Παρόλο ότι είναι μακριά δεν θα πρέπει για μένα να σταματήσει η προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο, το ξέρουμε όλοι και η ψυχολογία των παικτών πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ “κάτω”. Αλλά είναι ακόμα 8 παιχνίδια, είναι πολύς ο δρόμος… Νομίζω ότι όλοι έχουν υποχρέωση να κάνουν την προσπάθεια μέχρι τέλους και να γίνουν καλύτεροι και να σχεδιάσουν ξανά».