Μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Europa League τα πράγματα, πλέον, ξεκαθάρισαν για την Ελλάδα. Η χώρα μας «τερματίζει» τη σεζόν με 28.600 βαθμούς και στη 15η θέση της κατάταξης, γεγονός που σημαίνει ότι από τη μεθεπόμενη σεζόν (2019/2020) οι όμιλοι του Champions League θα είναι σχεδόν… άπιαστο όνειρο, μιας και, τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής θα χρειάζονται τρεις προκρίσεις, προκειμένου να… κουνήσουν σεντόνι!

Για του χρόνου, όμως, (2018-2019) και με βάση ότι ακόμα θα ισχύουν τα δεδομένα για τη 14η θέση, στην οποία ήμασταν, η κατάσταση έχεις ως εξής:

Ο πρωταθλητής μπαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League -όπου τα ματς θα γίνουν 7-8 Αυγούστου και 14-15 Αυγούστου.

Ο δευτεραθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αρά θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για την είσοδό του στους ομίλους. Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι 24-25 Ιουλίου και 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου.

Ο Κυπελλούχος ή 3ος της βαθμολογίας θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν, όμως, η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, τότε το «καλό» εισιτήριο του Europa πηγαίνει στην ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στη Σούπερ Λίγκα. Οι ημερομηνίες είναι 9 Αυγούστου και 16 Αυγούστου.

Τέλος, ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας (ή ο τέταρτος και ο πέμπτος, αν υπάρξει αλλαγή από το Κύπελλο) θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa. Οι ημερομηνίες είναι 26 Ιουλίου-2 Αυγούστου.

* Οι ημερομηνίες αφορούν μόνο το φετινό καλοκαίρι μιας και θα υπάρχει Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Σε ό,τι αφορά τη μεθεπόμενη σεζόν, υπάρχει η εξής σημαντική διαφοροποίηση:

Ο πρωταθλητής θα ξεκινάει, πλέον, από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, άρα και αυτός θα χρειάζεται τρεις προκρίσεις, προκειμένου να προκριθεί στους ομίλους! Από εκεί και πέρα, για τους υπόλοιπους θα ισχύει ό,τι και πριν.

Ο δευτεραθλητής θα μπαίνει στον 2ο προκριματικό των «αστεριών», ο Κυπελλούχος κρατάει το καλύτερο «εισιτήριο», μιας και θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα αρχίζουν την ευρωπαϊκή περιπέτειά τους από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.