image description

Ο Κόντε έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν απείλησε καθόλου τον Λεβαδειακό και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε χωρίς να σκοράρει μετά από καιρό (0-0), με συνέπεια να αφήσει 2 πολύτιμους βαθμούς μέσα στην έδρα του και την ευκαιρία να πιάσει –έστω και προσωρινά- τον Πανιώνιο στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι τα μεγάλα νικηφόρα σερί δεν του ταιριάζουν, αλλά τα επόμενα δύο ματς είναι αυτά που θα του ορίσουν τον τελικό του στόχο στο πρωτάθλημα. Αν καταφέρει να νικήσει Κασσιόπη και Απόλλωνα, όλα θα είναι ανοιχτά για την πεντάδα, διαφορετικά θα πάει για ένα αξιοπρεπές φινάλε.

Παρά την πολύ καλή διάθεση με την οποία μπήκαν οι Ηπειρώτες στο παιχνίδι και τις πολλές τελικές προσπάθειες στο πρώτο δεκάλεπτο, τελικά εγκλωβίστηκαν στην πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά και τις πάρα πολλές καθυστερήσεις που ξεκίνησαν να γίνονται από το 10ο λεπτό από τους φιλοξενούμενους! Αν και ο «ρεφ» κράτησε 2 λεπτά καθυστερήσεις στο α’ μέρος και 6 στο τέλος, τελικά η αδυναμία του ΠΑΣ στη δημιουργία ήταν αυτήν τη φορά πιο εμφανής.

Πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ καταγράφεται στο 6ο λεπτό με τον Μανθάτη, ενώ στο 36ο λεπτό, ένα γυριστό του Χαλκιαδάκη από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ. Ο Λεβαδειακός ήταν ακίνδυνος σε όλο το ματς, με μόνη εξαίρεση ένα πολύ μακρινό σουτ του Τσαμπούρη που παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Βελλίδη και μια κεφαλιά του Μαρκόφσκι που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Βελλίδη, φάση που καταγράφηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης. Από το 60’ και μετά ο ΠΑΣ περιόρισε τον Λεβαδειακό στο μισό γήπεδο και εκεί εν μέσω καθυστερήσεων και φλυαρίας, τελικά έχασε 2 πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που κάνει για την υπέρβαση.

Στις αξιολογότερες φάσεις του β’ ημιχρόνου ο ΠΑΣ είχε δύο καλές στιγμές με τον Κόντε, όπου με προβολή (73’) και κεφαλιά (79’) δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 90’, μετά την ωραία συνεργασία των Μανθάτη-Χέλκβιστ, ο Σουηδός επιθετικός είδε το σουτ του από το ύψος του πέναλτι να κοντράρει στα σώματα.

Στο δικαιολογημένο εξάλεπτο των καθυστερήσεων, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κάποιες στημένες φάσεις, αλλά ο Καρανίκας ήταν σε πολύ κακή μέρα όσον αφορά τις σέντρες του και τα γεμίσματά του και δυστυχώς οι στημένες φάσεις δεν έφεραν κάτι καλό για την ομάδα του Πετράκη.

Στο 40’ είχαμε μια φάση που θα συζητηθεί, καθώς ο Μαρκόφσκι έχει ανατρέψει τον Μπέριο στη μεγάλη περιοχή, τη στιγμή που ο Βιδάλ εκτελεί κόρνερ. Αν η μπάλα έχει φύγει από τα πόδια του Βραζιλιάνου και μετά είναι το μαρκάρισμα έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον ΠΑΣ. Εν πάση περιπτώσει, είναι μία φάση που ουσιαστικά είναι με διαφορά δευτερολέπτου η εκτέλεση με την ανατροπή, οπότε είναι δύσκολο και για τον διαιτητή.

Ο ΠΑΣ κρατάει, πάντως, σήμερα το «μάθημά» του από μια κλειστή άμυνα για να μάθει πώς να αντιμετωπίζει και τέτοιες καταστάσεις και κοιτάζει τη συνέχεια με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Με 2 νίκες επί Κασσιόπης και Απόλλωνα όλα γίνονται, διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσει η ομάδα το κάτι παραπάνω.