image description

Την καθοριστικότερη μάχη… μέχρι την επόμενη, θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κέρκυρα το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:15 με αντίπαλο τον ΑΟΚ Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» «καίγονται» για βαθμούς παραμονής, εν αντιθέσει με τον ΠΑΣ που θέλει να θέσει ως στόχο την πεντάδα. Και φυσικά, για να κάνουν οι «κυανόλευκοι» πράξη τις φιλοδοξίες τους, οφείλουν τέτοια ματς να τα παίρνουν και να κάνουν ολοένα και πιο αποφασιστικά βήματα.

Συμμάχους στην προσπάθειά του θα έχει τόσο την καλή παράδοση, που τον θέλει να έχει μία ήττα τα τελευταία 45 χρόνια σε επίσημο ματς στην Κέρκυρα (Σεπτέμβριο του 2014 είχε ηττηθεί ο ΠΑΣ με 2-0), αλλά και τον κόσμο του, που θα πραγματοποιήσει το κοντινό ταξίδι και εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον 200 άτομα, αν όχι και παραπάνω.

Την 24η αγωνιστική διαμορφώνεται μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι η μοναδική από τις ;έξι ομάδες που κυνηγάνε την 5η θέση και θεωρητικά είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν εξαιρετικά δύσκολα ματς και δεν αποκλείεται την Δευτέρα το βράδυ ο ΠΑΣ να συγκατοικεί μαζί με Ξάνθη και Πανιώνιο στους 32 βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά σε τροχιά Ευρώπης.

Φυσικά το ματς δεν θα είναι εύκολο, γιατί ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία τους είναι παραδοσιακά μαχητικές, τα δίνουν όλα και παίζουν σκληρά, αφού ακόμα και ο βαθμός θα είναι επιτυχία.

Με δύο απουσίες ταξίδεψε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην Κέρκυρα. Νοκ-άουτ τέθηκαν Τζημόπουλος, Σολτάνι, ενώ ο Μπέριος είχε κάποιες ενοχλήσεις και οι αποφάσεις θα ληφθούν τελευταία στιγμή για το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Δεδομένου ότι και ο Σκόνδρας έχει επιστρέψει πολύ πρόσφατα από τραυματισμό, δεν πρέπει να αποκλειστεί τελείως το σενάριο του Λίλα ως δεύτερου στόπερ, δίπλα στον Μιχαήλ. Από εκεί και πέρα αναμένεται στην ενδεκάδα η επιστροφή του Μπουκουβάλα που εξέτισε τιμωρία δύο αγωνιστικών με Πλατανιά και Λεβαδειακό και θα αντικαταστήσει Αποστολόπουλο ή Καρανίκα και οι υπόλοιποι της ενδεκάδας θα είναι οι ίδιοι που έπαιξαν την περασμένη Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κι ένας πολύ επιθετικός σχηματισμός σε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή.

Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί και ο ΑΟΚ Κέρκυρα. Βασικότερες ελλείψεις για τον Γιάννη Ματζουράκη είναι οι Τουράμ, Επστάιν, Γεωργίου και Γκόμες.

Με Παπαπέτρου διαιτητή

Ο διαιτητής Αναστάσιος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών θα διευθύνει τον σημερινό αγώνα. Ήταν ο διαιτητής που είχε σφυρίξει τον Ιανουάριο του 2017 τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, με το γκολ του Τζημόπουλου και την τρομερή εμφάνιση του Πασχαλάκη.

Φέτος έχει διευθύνει 8 αγώνες πρωταθλήματος, εκ των οποίων 5 φορές νίκησαν οι γηπεδούχοι, 2 οι φιλοξενούμενοι και ένα ματς έληξε ισόπαλο. Κατά μέσο σφυρίζει 36,33 φάουλ και δείχνει 5 κίτρινες κάρτες.

Βοηθοί του ορίστηκαν ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) και Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου). Τέταρτος θα είναι ο Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας) και παρατηρητής ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας).