image description

Τελικά ο Π.Α.Ο.Κ. δικαιώθηκε… μερικώς, σχετικά με την τιμωρία του για τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό. Η επιτροπή εφέσεων του επέστρεψε τους τρεις βαθμούς αλλά καταχώρησε τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού δικαιώνοντάς τον έτσι κι αυτόν …μερικώς!

«Πόντιου Πιλάτου» απόφαση που δεν επιτρέπει την ολοκληρωτική εφαρμογή του νόμου.

Προφανώς σύμφωνα με την επιτροπή λειτούργησε και κυριάρχησε η θεωρία του «ολίγον έγκυος»  και του «φταις και δε φταις» που σημαίνει ανευθυνότητα, αν και ελαφρά τη καρδία μπορεί να χαρακτηρισθεί και απόφαση πρόκληση στον κοινό νου!

Φυσικά οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά,  αλλά δίκαιοι αγώνες χωρίς κανονισμούς δεν μπορεί να υπάρχουν και αυτοί πρέπει να εφαρμόζονται ισότιμα και όχι επιλεκτικά!

Δικαίως και χωρίς καμία επί πλέον τιμωρία πέραν της αφαίρεσης τριών βαθμών,  θα πρέπει, στο εξής,  όσοι οπαδοί ομάδων δεν γουστάρουν τον αντίπαλο προπονητή να του πετάνε χαρτοταινίες στο πρόσωπο.

Δικαίως και ει δυνατόν με επιβράβευση οπαδοί να μεταφέρουν  με ασθενοφόρα, δίκυκλα στις κερκίδες μιας και αυτά δεν κρίνονται επικίνδυνα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων,  όπως τα μπουκαλάκια με νερό που φέρουν καπάκι και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στους φιλάθλους μήπως και περάσουν κάποιο στο γήπεδο.

Εδώ τηρούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας.

Άλλωστε μην διαφεύγει ότι τα δίκυκλα είναι αόρατα εφ όσον οι παρατηρητές δεν τα βλέπουν ώστε να τα αναφέρουν στις εκθέσεις τους…

Δικαίως στο εξής οπαδοί θα συμπλέκονται με τα ΜΑΤ μετά τη λήξη των αγώνων, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, όπως τραυματισμοί, καταστροφές καταστημάτων, αυτοκινήτων κλπ, μιας και κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να δει, ώστε να τις αναφέρει.

Στους Ζωσιμάδες και στην Τούμπα αυτό επιβεβαιώθηκε πλέον πλήρως.

Τραυματίστε , σπάστε , κάψτε πλέον στα γήπεδα και το πολύ – πολύ να μην ξεκινήσει το ματς.  Άλλωστε υπάρχει και το διαιτητικό δικαστήριο μετά, που ποτέ δεν ξέρεις…Το πιθανότερο, σύμφωνα με την Ελληνική πραγματικότητα, εκεί να  αποφασισθεί η διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη ημερομηνία που να βολεύει όλους.

Άλλωστε ‘κανα δυο εβδομάδες μετά από τα κάθε λογής επεισόδια κάνεις δεν τα θυμάται και κανείς δεν ασχολείται με αυτά….

Κατά τ’ άλλα …Οι Τούρκοι εξακολουθούν να έχουν αιχμάλωτα δυο παιδιά μας, όλο και περισσότεροι βγαίνουν στα επιδόματα ανεργίας αλλά και στους μισθούς των 380 ευρώ, οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν,  οι μεγάλες έχουν άνοδο, αλλά το μείζον θέμα σήμερα είναι η επιστροφή βαθμών στον Π.Α.Ο.Κ και η γελοιότητα  αυτών που θεωρούν πως για μια ακόμη φορά έκαναν το καθήκον τους

Το επικίνδυνο είναι ότι ανεγκέφαλοι μονίμως δημιουργούν προκλητικά επεισόδια χωρίς ποτέ κανείς να καταφέρει να τους ελέγξει και στο όνομα του ότι τα κάνανε κι άλλοι απαιτείται  ανάλογα η τιμωρία η ή αθώωση τους. Το γράμμα του νόμου λειτουργεί κατ’ επιλογή και το κυριότερο σύμφωνα με τις εκάστοτε «δυναμικές» των προέδρων των ομάδων.

Συμπέρασμα;…. «Α ρε κατακαημένα Γιάννινα» που έλεγε κι ο Τσούκας στην γνωστή Ελληνική ταινία.

Υ.Γ Σε πανομοιότυπη κατάσταση που αντίστοιχα βρισκόταν ο ΠΑΣ στην θέση του ΠΑΟΚ στους Ζωσμάδες, απέναντι σε έναν εκ των ΟΣΦΠ , ΠΑΟΚ, ΑΕΚ,   άραγε πως θα λειτουργούσε το σημερινό κράτος… δικαίου; Ο Χριστοβασίλης βλέπεις,  δεν έχει επιχειρηματικές συμφωνίες με το κράτος!

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)