image description

Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν την Αμερική και μάλιστα σοκαρίστηκαν που την γνώρισαν!…Λες και παρόμοια φαινόμενα βίας και προκλήσεων δεν έχουν ξανασυμβεί στο πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα και  στην Τούμπα συνέβηκε κάτι το πρωτοφανές.

Λες και η παράνομη εισβολή του Σαββίδη, με το νόμιμα, μην το παραβλέπουμε,  κρεμασμένο στην θήκη του όπλο, ήταν περισσότερο σοκαριστική  από αυτή του αιμόφυρτου Ευθυμιάδη πριν χρόνια στην Λεωφόρο που ξυλοκοπήθηκε σε ζωντανή από την τηλεόραση μετάδοση…

Αστείες καταστάσεις και ακόμη πιο αστεία η έκπληξη που αισθάνθηκαν  κάποιοι. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο με τη μόνη διαφορά από τις προηγούμενες φορές, ότι τώρα καλούνται και ξένοι να συμμετάσχουν σε αυτή!

Το μόνο θετικό σε όλη την κωμικοτραγική κατάσταση είναι ότι από τις ανακοινώσεις του υπουργού γίνεται κατανοητό ότι δεν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση από τους υπάρχοντες Ελληνικούς θεσμούς. Και αυτό συμπεραίνεται από το ραντεβού που έκλεισε με τους εκπροσώπους της FIFA για να ζητήσει τη βοήθειά της.

Εφ όσον λοιπόν είμαστε ανίκανοι να λύσουμε ακόμη και σε αυτόν τον αθλητισμό, μόνοι μας τα προβλήματα, ας έρθουν να μας τα λύσουν οι ξένοι.

Ας έρθουν να αναλάβουν ακόμη και το κομμάτι της δικαιοσύνης μιας και αυτοί δεν θα επηρεάζονται από τις όποιες οπαδικές –παραγοντικές ομορφιές… Δύσκολο να έχει κάποιος απ’ αυτούς, φούρνο στην Ελλάδα που να κινδυνέψει να καεί!

Να «κατσικωθούν»  δικαίως στην πλάτη μας επ’ αόριστον και να επαναφέρουμε το «ως πότε παλικάρια θα ζούμε στη σκλαβιά…».

Ίσως να είναι και η μόνη πραγματικά ουσιαστική κίνηση του υπουργού,  γιατί η άλλη, αυτή της αναβολής του πρωταθλήματος,  μάλλον ως κίνηση πανικού φαίνεται.

Κι αυτό είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς μιας και μες την ταραχή τους οι ιθύνοντες «ξέχασαν» ότι η τρέχουσα αγωνιστική δεν είχε ολοκληρωθεί την Κυριακή, αλλά την Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και Απόλλων να είναι οι μόνοι που δεν αγωνισθήκαν.

Δικαίως διαμαρτύρονται αφού οποιοσδήποτε  εμβόλιμος ορισμός θα ήταν αθέμιτος, τη στιγμή που θα επιβαρύνουν μεσοβδόμαδα το πρόγραμμα τους,  αλλά και σε περίπτωση αργίας δεν μπορούν  να αγωνιστούν τη στιγμή που όλοι οι άλλοι θα αναπαύονται… Επ αυτού βέβαια καμία ανακοίνωση…

Η εύκολη λύση, εντυπώσεων,  της διακοπής του πρωταθλήματος έχει επαναληφθεί επί Κοντονή που θεώρησε ότι έτσι θα τα έλυνε όλα. Τα αποτελέσματα της, τότε, απόφασης σήμερα σίγουρα δεν δείχνουν ότι έλυσε κάτι…

Η λύση είναι η πιστή εφαρμογή των νόμων και δεν χρειάζονται να θεσπισθούν άλλοι μιας και οι ήδη υπάρχοντες είναι αυστηροί. Απλά δεν επιβάλλονται όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να φανεί το αντίθετο με δηλώσεις που δεν πείθουν κανέναν, και όταν επιβάλλονται, σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης -ελαφρά τη καρδία- αναιρούνται!

Το να λέγεται λοιπόν και να αποτελεί προϋπόθεση επανέναρξης του πρωταθλήματος  η δημιουργία αυστηρότερων  νόμων,  χωρίς ασφαλιστική δικλείδα εφαρμογής τους, είναι  «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ας εφαρμοσθούν  άμεσα οι υπάρχοντες, που ακόμη εκκρεμεί η υπόθεση του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ και μετά μιλάμε για βελτιώσεις και ποινές αυστηρότερες των… αυστηρότερων!

Όλα τα άλλα,  όπως η διακοπή του πρωταθλήματος  ή το κάλεσμα των ξένων που ουσιαστικά επιβεβαιώνει επίσημα την  ανικανότητά μας, είναι «ιστορίες για αγρίους» με όλη την κυριολεξία αυτής  της παροιμιώδους έκφρασης.

«Ιστορίες για αγρίους»  είναι και το κάλεσμα των προέδρων της super league από τον υπουργό προς συζήτηση. Να συζητήσει τι, που δεν έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν; Να συμφωνηθεί τι,  που δεν έχει ξανασυμφωνηθεί και δεν ίσχυσε;

Τι να συμφωνήσει  ο επιχειρηματίας σε  κάποια σοβαρή παραβατική  συμπεριφορά που θα τον αφορά;… Το «σταύρωμα»  ή την εξόντωσή του για το καλό όλων; Αυτό είναι πλέον δουλειά αποκλειστικά της Πολιτείας.

Οι πρόεδροι επί σειρά ετών  είχαν την ευκαιρία, αλλά δεν την άδραξαν. Δεν θέλησαν, δεν τους συνέφερε . Τώρα πρέπει να υποστούν το όποιο τίμημα χωρίς δικαίωμα λόγου και συμφωνιών. Σε περίπτωση επιτροπείας άλλωστε, ούτως ή άλλως,  δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα παρέμβασης.

Μια απόφαση είναι κε υπουργέ αναλαμβάνοντας το όποιο πολιτικό κόστος. Κανείς δεν γεννήθηκε άλλωστε να είναι δια βίου υπουργός . Απλά επέβαλε πιστή εφαρμογή  των  νόμων  με αξιόπιστους λειτουργούς. Πάρ’την και άσε τις συσκέψεις επί  συσκέψεων με τον Πρωθυπουργό λες και είναι το μείζον εθνικό θέμα η παράνομη εισβολή του Σαββίδη,  τη στιγμή μάλιστα που κάποιες μάνες αγωνιούν και κλαίνε στον Έβρο.

Πάρ’την και απάλλαξε επιτέλους τον κόσμο από θεάματα Ρωμαϊκών αρένων. ..

 

Υ.Γ. Πάντα επίκαιρος ο Σουρής θα επαναλάμβανε σήμερα:

Δυστυχία σου Ελλάς

με τα τέκνα που γεννάς.

Ω Ελλάς ηρώων χώρα

τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα…

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)