image description

Η λογική πρυτάνευσε σ’ αυτή τη διακοπή πρωταθλήματος και οι αγώνες των ομάδων υποδομών της Super League θα διεξαχθούν κανονικά, αφού υπήρχαν και διακοπές στο παρελθόν που τιμωρούνταν και οι πιτσιρικάδες λόγω των μεγάλων ομάδων.

Έτσι, λοιπόν, οι Γιαννιώτες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το Σάββατο την αγαπημένη τους ομάδα, έστω κι αν πρόκειται για το μέλλον της.

Ως γνωστόν, η Κ20 βρίσκεται στην Ιταλία κι έτσι ο αγώνας της με τον Παναιτωλικό αναβλήθηκε και πιθανότατα θα παιχτεί κάπου προς το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο οι άλλες δύο ομάδες, Κ17 και Κ15, θα αγωνιστούν κανονικά και μάλιστα θα δώσουν και ενδιαφέροντα εντός έδρας παιχνίδια με τις πολύ δυνατές ομάδες του ΠΑΟΚ.

 

Αυλαία για την Κ15

Η Κ15 του ΠΑΣ Γιάννινα ρίχνει την αυλαία των αγωνιστικών της υποχρεώσεων για τη σεζόν 2017-2018, μια χρονιά που κρίνεται άκρως πετυχημένη, μιας και η ομάδα ήταν ανταγωνιστική, καλοδουλεμένη και σίγουρα θα αποτελέσει μια καλή βάση για τα επόμενα χρόνια.

Οι αγώνες των «κυανόλευκων» ολοκληρώνονται νωρίτερα από τις άλλες ομάδες, καθώς την 20η και τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό. Σε περίπτωση νίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει κάνει μόλις μία ήττα σε 14 ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κατακτήσει και μαθηματικά τη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά ακόμα και με ήττα είναι πιθανό να τερματίσει 2ος, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα Ξάνθης και Παναιτωλικού στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Αν ο ΠΑΣ ισοβαθμήσει με την Ξάνθη υπερέχει με 3 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ αν ισοβαθμήσει με τον Παναιτωλικό οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη η κάθε μία στα μεταξύ τους ματς με το ίδιο σκορ (0-1) και δύο ισοπαλίες, οπότε η ομάδα που θα τερματίσει τυπικά 2η , θα κριθεί από τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας των ομάδων Κ15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο Epirus το Σάββατο στις 15:30. Ο κ. Ανθυμιάδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Περβανά. Διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Πάνος και βοηθοί του οι Κωνσταντίνος Αγόρας και Ευαγγελία Γκανάτσιου, όλοι του συνδέσμου Ηπείρου.

Βαθμολογία Όμιλος B’
# ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘ.
1 Π.Α.Ο.Κ. 14 39
2 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 15 25
3 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 14 20
4 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 14 19
5 Α.Ο.Κ. 15 1

 

Με ΠΑΟΚ και η Κ17

Λίγο νωρίτερα θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας των ομάδων Κ17. Στις 12:45 ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στο «κυνήγι» της 1ης θέσης, θέλοντας νίκες στα δικά του ματς κι ένα «στραβοπάτημα» της Ξάνθης σε κάποιο από τα 4 τελευταία παιχνίδια.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του έμεινε πολύ πίσω στη διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης και αυτό που ενδιαφέρει πλέον είναι να δείξει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο και να γεμίσει από εμπειρίες που θα τις αξιοποιήσει του χρόνου.

Διαιτητής θα είναι ο Γεώργιος Μάντζιος και βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Αντωνίου και Δημήτριος Τσάντας, όλοι του συνδέσμου Ηπείρου. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γεώργιος Σαράφογλου (Πρέβεζας).

Βαθμολογία Όμιλος B’
# ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘ.
1 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 20 46
2 Π.Α.Ο.Κ. 20 44
3 Α.Ε.Λ. 21 33
4 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21 31
5 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 21 26
6 Α.Ο.Κ. 19 9
7 ΛΑΜΙΑ 20 9