Την καθιερωμένη της εκδήλωση κοπής πίτας πραγματοποίησε νωρίτερα το μεσημέρι στα Λιθαρίτσια η ομάδα μπάσκετ του ΑΓΣΙ. Το «παρών» έδωσε η μεγάλη αθλητική οικογένεια του ΑΓΣΙ, αλλά και αρκετοί τοπικοί άρχοντες, όπως ο  Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιδήμαρχοι Παντελής Κολόκας , Αθανάσιος Μανταλόβας και Δημήτριος Κατηρτσίδης, καθώς και αρκετοί ακόμη από την τοπική ηγεσία της πόλης. Η αίθουσα γέμισε από τους γονείς και φυσικά  από τα δεκάδες  παιδιά, που ανήκουν στις ομάδες των υποδομών.

Αρχικά ,ο κύριος Καχριμάνης και ο κύριος Παπαλουκάς από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βράβευσαν την ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΑΓΣΙ. Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σπάρτακο Ιωαννίνων , που υποχώρησε στο θέμα της αίθουσας των βαρέων αθλημάτων στο Πανηπειρωτικό, παραχωρώντας τη στις ομάδες σάλας. Επίσης, τόνισε τη συνεργασία, που έχουν οι περιφερειακές αρχές με όλους τους φορείς , την παρουσία τους σε όλες τις εγκαταστάσεις αλλά και τη βοήθεια , που θα προσφέρουν σε όλα τα αθλητικά ζητήματα.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΑΓΣΙ από τους αντιδημάρχους κ.κ. Μανταλόβα και Κατηρτσίδη. Ο κ. Μανταλόβας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να βελτιωθούν οι ανοιχτοί και οι κλειστοί χώροι των γηπέδων της πόλης, όπως είναι η κλειστή αίθουσα του Πολυκλαδικού, της  Κιάφας και της Καλούτσιανης. Φυσικά , δεν παρέλειψε να τονίσει πως επιθυμία όλων είναι να γίνει ό,τι καλύτερο για τον αθλητισμό, που είναι και μια μεγάλη διέξοδος για τους νέους της πόλης.

Στο τέλος,  ο Παντελής Κολόκας και ο υπεύθυνος υποδομών Σπύρος Πάϊκας ανέλαβαν τη βράβευση του εφηβικού και παιδικού τμήματος , ενώ ο Χρήστος Γεωργίου και ο Γιάννης Μάντζιος βράβευσαν τα παιδιά του promini 2002. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας από τους Νίκο Χήτο και τον πρόεδρο του ΑΓΣΙ Ηλία Βαρλαμίτη.

Ρεπορτάζ: Ράνια Κρικώνη

agsi_andres pita_agsi_2016 preview2_agsi_gynaikes0