Συνεδριάζει στις 14:00 το μεσημέρι το Δ.Σ. της Super League και εκτός απροόπτου αναμένεται να υπάρξει απόφαση για συνέχιση του πρωταθλήματος, έστω και με ψήφους 15-1, αν ο Ολυμπιακός επιμείνει στο να μην ψηφίσει τις προτάσεις Βασιλειάδη ή 14-2 αν επιμείνει και η Ξάνθη. Η συντριπτική πλειοψηφία αρκεί στον κ. Βασιλειάδη για να δώσει σύνθημα επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, εκτός κι αν οι FIFA και UEFA ζητήσουν ομόφωνη απόφαση για να αποτρέψουν το Grexit!

Στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα οι Χριστοβασίλης και Πετράκης είναι σε ανοιχτή γραμμή, ώστε μόλις βγει… «λευκός καπνός» να ξεκινήσει η ομάδα κανονική προετοιμασία για αγωνιστική δράση, αλλά και να ξέρει για ποια αγωνιστική θα καταστρώσει πλάνα ο προπονητής. Λογικά ο ΠΑΣ θα πρέπει να προετοιμάζεται για αγώνα στην Ξάνθη την προσεχή Κυριακή.

Επίσης, από το σημερινό Δ.Σ. η ΠΑΕ περιμένει και τις αποφάσεις για το πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τους «κυανόλευκους» να επιμένουν ότι δεν πρέπει να μπει το εξ’ αναβολής ματς εμβόλιμα.

Τέλος, στο Δ.Σ. της Super League θα συζητηθεί η πρόταση της ΑΕΚ να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν θα εξασφαλίζουν άδεια, αλλά να τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών και ίσως κάποιο περιορισμό στις μεταγραφές. Η πρόταση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει να ρυθμίσει τις ανοιχτές υποθέσεις του, αλλά και από το γεγονός ότι πολλές ομάδες δεν έχουν ακόμα διασφαλισμένα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Θεωρητικά και ο ΠΑΣ είναι στις ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μέσα στις 5 ΠΑΕ που φωτογράφησε η NOVA ότι συνεχίζει μαζί τους. Άλλωστε ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι από τις 5 ομάδες που φέρνουν τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις στη NOVA όταν μεταδίδει αγώνες του!

 

Η αγωνιστική ετοιμότητα θα είναι το ερωτηματικό

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν σήμερα και αποφασιστεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο, το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Ειδικά ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει και παιχνίδι λιγότερο από τους υπόλοιπους σ’ αυτήν τη διακοπή, ενώ στο φιλικό με την Κέρκυρα την περασμένη Παρασκευή δεν ήταν δυνατόν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αφού υπήρχαν απουσίες και φυσικά πιο χαλαροί αγωνιστικοί ρυθμοί.

Πριν τη διακοπή ο ΠΑΣ Γιάννινα στόχευε στην πεντάδα και χρειαζόταν μια πολύ μεγάλη βαθμολογική αντεπίθεση, αλλά η έλλειψη ρυθμού που υπάρχει δεν αφήνει περιθώρια για προβλέψεις για το αν και πόσο θα επηρεαστεί η ομάδα. Το ίδιο ισχύει, βέβαια και για τους υπόλοιπους.