Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που το 2012 είχε κόψει τον δρόμο του ΠΑΣ Γιάννινα προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντάς τον στην UEFA ότι δεν έπρεπε να αδειοδοτηθεί. Έξι χρόνια μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ψηφίζει την πρόταση της ΑΕΚ για αλλαγή των ποινών για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια και ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στα πρόθυρα του υποβιβασμού!

Στη συζήτηση που έγινε το μεσημέρι στη Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μία από τις έξι ΠΑΕ που δεν δέχτηκαν να περάσει η αλλαγή των ποινών!

Συγκεκριμένα, υπέρ της αλλαγής στην ποινή ψήφισαν 7 ΠΑΕ: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος και κατά της πρότασης ψήφισαν 6 ΠΑΕ: Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς!

Απείχε ο Λεβαδειακός, ενώ παρών ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Για να περάσει η πρόταση απαιτούταν τα 3/4 των μελών του συνεταιρισμού.

Ο ΠΑΟΚ ήδη τοποθετήθηκε και επίσημα:

Η επίσημη θέση του ΠΑΟΚ επί του θέματος

«Η ιδέα είναι πολύ καλή να αλλάξει η ποινή αφού ο υποβιβασμός είναι βαριά ποινή. Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορικό σωματείο και η θέση του είναι στην 1η κατηγορία. Από κει και πέρα όμως όταν πέρυσι έχει υποβιβαστεί ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ηρακλής για τον ίδιο λόγο είναι άδικο να μείνει ο Παναθηναϊκός. Αν μπορούσε να βρεθεί λύση να είναι και ο Ηρακλής στην 1η κατηγορία θα ήμασταν υπέρ. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε κατά της αλλαγής της πρότασης ενώ και το σημείο που έρχεται η πρόταση είναι ακατάλληλη, μπορούμε να ψηφίσουμε τώρα για το 2019-2020».

Εξερχόμενος του Δ.Σ. ο Αλέξης Κούγιας που ψήφισε τις αλλαγές είπε:

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας

«Ήταν μια σπουδαία συζήτηση, αν εξαιρέσουμε δυο ατυχείς στιγμές. Το πρώτο ήταν ότι η Superleague αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον κ. Βασιλειάδη για τις τροποποιήσεις που ζητάει. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση σχετικά μ’ αυτό. Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήσαμε ήταν για το αν θα υπάρχει υποβιβασμός για μια ομάδα λόγω χρεών. Δυστυχώς, τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά. Ψηφίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία, σε περίπτωση που κάποιος δεν αδειοδοτείται, να πέφτει κατηγορία. Η θέση είναι σε τέτοιες περιπτώσεις για υποβιβασμό, όμως σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ, δεν μπορούσα να υπογράψω τον υποβιβασμό μιας ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΛ κι εγώ είπαμε να αλλάξει ο κανονισμός, όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ του υποβιβασμού. Το ποδόσφαιρό μας θα είναι πιο φτωχό, όπως ήταν και όταν έλειπε η ΑΕΛ, όμως εγώ δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο».