Την κάρτα προπονητή και το δελτίο αθλητή στους κατόχους τους επέστρεψε η επιτροπή διεξαγωγής πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΕ που εξέτασε την ένσταση του ΓΑΣ για το κύρος του αγώνα του με τον ΑΓΣΙ, θεωρώντας ότι παρανόμως κρατήθηκαν από τους διαιτητές. Από εκεί και πέρα η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ΚΕΔ/ΕΣΠΕΔΕ με τη μορφή κατεπείγοντως και αναβλήθηκη η 3η αγωνιστική της Β’ φάσης της Β’ ανδρών μεταξύ ΓΑΣ και Ερμή Ηγουμενίτσας.

Η απόφαση:

Σας ενημερώνουμε ότι από το σωματείο ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ υποβλήθηκε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα Β΄ Εθνικής Ανδρών ΑΓΣΙ – ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ που διεξήχθη το Σάββατο 24/3/2018 και ώρα 16:30 στο κλειστό γυμναστήριο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων λόγω παράβασης κανονισμών από τους διαιτητές του αγώνα περί κατοχύρωσης εσφαλμένων πόντων σε αποβολή παίκτη και προπονητή κατά τη διάρκεια του 4ου σετ του παραπάνω προγραμματισμένου αγώνα αλλά και παράβαση κανονισμών ως προς την κράτηση της κάρτας προπονητή αλλά και του δελτίου ταυτότητας αθλητή κατά την αποβολή του πρώτου από τον αγώνα και την αποβολή του δεύτερου από το σετ.

Η επιτροπή διεξαγωγής πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΕ αφού παρέλαβε από τον Α΄ Διαιτητή το φύλλο αγώνα του συγκεκριμμένου αγώνα αλλά και την κάρτα προπονητή του Κου Τσιούπη Κων/νου και το δελτίο ταυτότητας αθλητή του Κου Κοτίτσα Δημήτριου του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ προέβει στα παρακάτω:

1. Επέστρεψε την κάρτα προπονητή του Κου Τσιούπη Κων/νου στο σωματείο ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό παρανόμως κρατήθηκε από τον Α΄ Διαιτητή.
2. Επέστρεψε το δελτίο ταυτότητας αθλητή του Κου Κοτίτσα Δημήτριου στο σωματείο ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό παρανόμως κρατήθηκε από τον Α΄ Διαιτητή επειδή στον συγκεκριμένο παίκτη δόθηκε ποινή αποβολής από το σετ κι όχι από τον αγώνα.
3. Διαβίβασε στην ΚΕΔ/ΕΣΠΕΔΕ με τη μορφή κατεπείγοντως την ένσταση του σωματείου ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ η οποία είναι αρμόδια να αποφασίσει για τα όσα αναφέρονται σε αυτή και έδωσε προθεσμία το υπόμνημα με τις αποφάσεις αυτής να κοινοποιηθούν στην ΕΣΠΕΔΕ το αργότερο μέχρι Μ. Τετάρτη 4/4/2018.
4. Αναβάλλει το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ επειδή εκκρεμούν αποφάσεις τιμωρίας των όσων αναγράφησαν στο φύλλο αγώνος για τον Προπονητή και αθλητή της ομάδας του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ τις οποίες η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΣΠΕΔΕ θα κρίνει μετά την κοινοποίηση του υπομνήματος από την ΚΕΔ/ΕΣΠΕΔΕ.

5. Μετά την υποβολή του υπομνήματος από την ΚΕΔ/ΕΣΠΕΔΕ θα κοινοποιηθούν στα σωματεία οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Ανδρών.
Με εκτίμηση
Επιτροπή διεξαγωγής Πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΕ

Ο προπονητής του ΓΑΣ, Κ. Τσιούπης, σε ανάρτησή του στο fb έγραψε:

Η ΕΣΠΕΔΕ εφάρμοσε τους κανονισμούς μετά την ένσταση της Α.Σ. Γιάννενα και πήρε της σύννομες αποφάσεις όπως φαίνονται και στο έγγραφο προς τα σωματεία. Διαφαίνεται για πρώτη φορά ότι έχουμε μια διοίκηση στην ΕΣΠΕΔΕ που λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς. Και άλλες αποφάσεις που έχει λάβει δείχνουν την προσπάθεια για εξυγίανση του χώρου, όπως η οδηγία της ένωσης για τους «προπονητές» – στατιστικολόγους, αλλά όπως φαίνεται οι διαιτητές της ένωσής μας έχουν δικό τους κανονιστικό δίκαιο και την αγνοούν επιδεικτικά. Τρανή απόδειξη αυτού είναι ότι δεν έχουν σε καμία περίπτωση τιμωρήσει προπονητές και αθλητές που υποδύονται το ρόλο του προπονητή (χωρίς πτυχία) με την κατοχή της κάρτας του στατιστικολόγου, στην περίπτωση που σηκώνονται από τον πάγκο της ομάδας, πολλές φορές καθόλα την διάρκεια του σετ, δίνοντας οδηγίες στους αθλητές ή ακόμα όταν διαμαρτύρονται στον διαιτητή.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ΌΛΟΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ το άθλημα της πετοσφαίρισης και το υπηρετούμε καθημερινά ότι εμείς πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές και να συμβάλλουμε στην εξυγίανση και την κάθαρση από καθετί παρείσακτο που το υπομονεύει και το υποβαθμίζει.