Τα Σαββατοκύριακα 10 & 11 και 17 & 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Λευκάδα και στην Πρέβεζα, αντιστοιχα, ο πρώτος και ο δεύτερος περιφερειακός ιστιοπλοϊκός αγώνας τριγώνου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7. Τους αγώνες διοργάνωσαν οι Ναυτικοί Όμιλοι Λευκάδας και Πρέβεζας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Συμμετείχαν συνολικά 9 Όμιλοι με 79 αθλητές και αθλήτριες και διεξήχθησαν συνολικά εννέα ιστιοδρομίες, πέντε στη Λευκάδα και τέσσερις στην Πρέβεζα.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (ΙΟΙ) συμμετείχε με 8 αθλητές, τους Χρήστο Μποζίδη και Κυριάκο Χατζηκακού στην κατηγορία Laser 4.7 και τους Αλέξανδρο Λύτη, Μαρία-Άννα Μποζίδη, Μιχάλη Μποζίδη, Δημοσθένη Νταλαμάγκα, Βασίλειο Σταύρου και Νεφέλη Σταύρου στην κατηγορία Optimist, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Ομίλου Σάκη Αράπη.

Στην κατηγορία Laser 4.7, μεταξύ 19 συμμετεχόντων, ο αθλητής του ΙΟΙ Κυριάκος Χατζηκακού κέρδισε την δεύτερη θέση στην Λευκάδα και την τρίτη στην Πρέβεζα. Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του κατετάγη τρίτος, έλαβε το χάλκινο μετάλιο και κέρδισε επάξια μία από τις έξι θέσεις της ιστιοπλοϊκής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων – στην οποία ανήκει ο ΙΟ Ιωαννίνων – στην Προεθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας.

Η διάκριση αυτή έχει ξεχωριστή βαρύτητα διότι είναι η πρώτη για αθλητή του ΙΟ Ιωαννίνων σε περιφερειακούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Οι υπόλοιποι αθλητές του ΙΟ Ιωαννίνων, στην πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνες τέτοιου επιπέδου, ανταπεξήλθαν ικανοποιητικά στις υψηλές απαιτήσεις του συναγωνισμού και απέσπασαν ελπιδοφόρες θέσεις στις περισσότερες ιστιοδρομίες.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.) συγχαίρει τους αθλητές του για τα επιτεύγματά τους. Ιδιαίτερα συγχαίρει τον Κυριάκο Χατζηκακού για τη λαμπρή του επιτυχία και του εύχεται καλή επιτυχία στους αγώνες πρόκρισης στην Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας.