Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (8/1) στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» ( Παλαιά Σφαγεία) ο Σπάρτακος Ιωαννίνων. Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του Ομίλου , αθλητές , γονείς καθώς και τοπικοί άρχοντες. Αρχικά στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Αν. Λάγκας , που επισήμανε τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στους ερασιτεχνικούς συλλόγους , καθώς και την έλλειψη επιχορηγήσεων από το κράτος. Αξιοσημείωτο είναι , πως η τελευταία φορά ουσιαστικά , που δόθηκαν επιχορηγήσεις ήταν το 2007 , καθώς αυτές του 2014 ήταν μηδαμινές. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη γυμναστηρίων  που παρατηρείται στην πόλη , καθώς και στην παραχώρηση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων στις ομάδες σάλας. Στο πρόβλημα έλλειψης επιχορηγήσεων στάθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Ηπείρου  κ. Ιωάννης Καραμπίνας.

Επίσης , ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας  μίλησε για τη δημιουργία «μικρών κυττάρων» αθλητισμού  και για τις προσπάθειες που έγιναν  για την αποσυμφόρηση  του κλειστού γυμναστηρίου , προκειμένου να υπάρχουν ανοιχτοί χώροι.

Στο βήμα για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους ανέβηκαν οι εξής αθλητές της άρσης βαρών ,  Μαρκούλας Γ. , Αυδόκης  Κ. , Μπούμπου Βασιλική , Μπογά Άννα , Μουρατλί Νίκο , Πολυχρονιάδη Χριστίνα , Μπαλάσκα Σταυρούλα, Διαμάντη Βασιλική, Ντούτση Γεωργία, Γεωργίου Νεκταρία , Οσμάνι Ντριλόν , Δήμου Φίλιππος, Τζίμας Σπύρος και Καρακώστας Ραφαήλ.

Τη βράβευση έκαναν αντίστοιχα οι κύριοι Καραμπίνας, Κολόκας, Μανταλόβας, Πάικας, Παπαδιώτης , Λάγκας , Πλαστήρας, Τζιομάκας, Φίλης, Μοιρής , Τριφύλλης , Γκίτσας, Οικονόμου και Μπατής.

Στη συνέχεια ανέβηκαν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους οι ακόλουθοι αθλητές Judo, Καλογήρου Δ., Καλογήρου Εύαγ. και Βασιλείου Θεοφανία . Τη βράβευση έκαναν αντίστοιχα οι Σπυριδάκου , Λυκούδης και Λάγκας. Τέλος βραβεύτηκε και η αθλήτρια του στίβου Παπαδιώτη Αλίκη.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να κόβουν τη πίτα. Το φλουρί κέρδισε ο αθλητής της άρσης βαρών Αυδόκης Κ.

 

Ρεπορτάζ: Ράνια Κρικώνη

 

spartakos-vraveyseis-2016-3 spartakos-vraveyseis-2016-2 spartakos-vraveyseis-2016-1