Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο και τα site για το που θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν ο Πέδρο Κόντε. Ο «κανονιέρης» του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει υπογράψει ακόμα σε καμία ομάδα, παρά τις διάφορες φήμες που ακούγονται.

Τις τελευταίες, μάλιστα, μέρες τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ, που είχε δείξει ενδιαφέρον, δεν πρόκειται να δώσει τα χρήματα της ρήτρας του Ισπανού, καθώς θεωρούν πάρα πολλά τα 900.000 ευρώ για έναν παίκτη 30 ετών που δεν έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο κ. Χριστοβασίλης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 10 Φεβρουαρίου είχε ξεκαθαρίσει –μεταξύ άλλων- ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Κόντε. Ή θα υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του (σ.σ. πιθανόν με διπλασιασμό των σημερινών αποδοχών του) και θα παραμείνει για πάντα «κυανόλευκος» ή η ομάδα θα κοιτάξει να τον πουλήσει στον σύλλογο που θα δώσει τα περισσότερα. «Αν δεν καταφέρουμε να τον κρατήσουμε θα πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή προσφορά», είχε πει χαρακτηριστικά το αφεντικό των Ηπειρωτών, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Ντε Βινσέντι, από τον οποίο η ομάδα δεν είχε κανένα κέρδος, καθώς δεν κίνησε διαδικασίες πώλησης όταν αρνούταν να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Στον ΠΑΣ θα περιμένουν να τελειώσει η σεζόν, να έχει τερματίσει το… κοντέρ του Κόντε στο σκοράρισμα, ώστε να εξεταστούν μετά όλες οι προτάσεις από Ελλάδα ή εξωτερικό και να αποφασίσει και ο παίκτης τι σκέφτεται για το μέλλον του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο παίκτης δεν έχει πιθανότητες να παραμείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα ή να πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσφορά ισόποση της ρήτρας, όλα τα ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά.