Φιλικοί αγώνες με ομάδες της Luftëtari, θα γίνουν στα γήπεδα του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα στο Σταυράκι την Τετάρτη του Πάσχα (11 Απριλίου 2018) στις 4 το απόγευμα, για τις κατηγορίες 2006-2007 και 2008-2009.

Η Luftëtari αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Αλβανίας και στην επαγγελματική ομάδα αγωνίζεται ο γνωστός Γιαννιώτης τερματοφύλακας Χρήστος Αθανασόπουλος και είναι ο πρώτος Ελληνας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της γείτονος χώρας.

«Γεννημένη» το μακρινό 1928, η Klubi Sportiv Luftëtari Gjirokastër, όπως είναι το πλήρες όνομά της, υπήρξε, στα χρόνια του κομμουνισμού (γενέτειρα, το Αργυρόκαστρο, του Ενβέρ Χότζα), γνωστή για τις πολύ καλές Ακαδημίες της, απ’ τις οποίες αναδείχτηκαν σημαντικά ονόματα –κι ενίοτε διεθνείς- του αλβανικού φουτμπωλ.

Μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί μας, Λευτέρης Μίλο (ΑΕΛ, Ηρακλής), Άριαν Τζούμπα (ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Ηρακλής), Αλτίν Χατζί (Παναχαϊκή, Ηρακλής, Εργοτέλης, Καλαμαριά) συν τον μεγάλο Αριάν Μπελά, με θητεία σε ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Απόλλων Σμύρνης, Εθνικό, Πανιώνιο και Κέρκυρα.