Τέλος θα λάβει πολύ σύντομα το πρόβλημα της παγωμένης πλευράς του αγωνιστικού χώρου του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, καθώς η Περιφέρεια Ηπείρου προχωράει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΠΕΑΚΙ προκειμένου να αντικατασταθεί μέρος του στεγάστρου για να μην παγώνει ο χλλοτάπητας.

Όπως είναι γνωστό από τη διεξαγωγή αγώνων του παρελθόντος, η πλευρά της μεγάλης σκεπαστής δεν επιτρέπει στον ήλιο να “βλέπει” τα μέτρα εκείνα του γηπέδου που είναι κοντά της, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάγος, που εγκυμονούσε κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Μαζί με το στέγαστρο, θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις και για πολύ σημαντικά έργα που έχουν να κάνουν με τα λεμβαρχεία στο ΕΑΝΚΙ, ώστε να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς αγώνες κωπηλασίας του 2019 και την ασφαλτόστρωση στο ΕΑΝΚΙ.

Τέλος η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει έργα για σκοπευτήριο στο στρατόπεδο του Περάματος, προκειμένου να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες.

Προγραμματικές για αθλητικές εγκαταστάσεις

Με το ΠΕΑΚΙ θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις για τα έργα:

  1. Αποκατάσταση λεμβαρχείου και λοιπών εγκαταστάσεων στην περιοχή του ΕΑΝΚΙ προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων 2019.
  2. «Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση στεγάστρου στο Εθνικό Στάδιο “ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ”», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ
  3.  «Προμήθεια ασφάλτου για την αποκατάσταση περιβάλλοντος χώρου στο ΕΑΝΚΙ», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ

Επίσης με τον Αθλητικό Όμιλο Μπούντο θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την  «Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για την λειτουργία των σκοπευτηρίων του Αθλητικού Ομίλου Μπούντο (BUDO) στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου», προϋπολογισμού 29.000  ευρώ, προκειμένου να είναι δυνατή η διοργάνωση διεθνών σκοπευτικών αγώνων