Ο Γιάννης Πετράκης υπερασπίστηκε τους ποδοσφαιριστές του μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης, λέγοντας ότι εκείνος συνεχίζει να τους πιστεύει και ότι η κακή εμφάνιση δεν είναι ικανή να ακυρώσει την προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά:

«Το α’ ημίχρονο δεν είχαμε την ένταση και αυτό που είναι η ικανότητά μας και μπορούμε ως ομάδα. Παρ’ όλα αυτά μας δόθηκε ευκαιρία να προηγηθούμε, αλλά χάσαμε το πέναλτι που ήταν σημαντικό στην εξέλιξη του ματς, μας επηρέασε ψυχολογικά και δεχτήκαμε και το γκολ σχεδόν αμέσως.

Στο β’ ημίχρονο άλλαξε η εικόνα μας, η ενέργεια ήταν αυτή που θέλουμε. Ο Απόλλωνας έπαιξε μαζικά άμυνα. Υπό την πίεση για το αποτέλεσμα κάναμε κάποιες ευκαιρίες, πετύχαμε ένα γκολ που δεν ξέρω αν ήταν κανονικό, αλλά ίσως άλλαζε τη ροή.

Μας στενοχωρεί το αποτέλεσμα, αλλά δεν ακυρώνει τη συνολική προσπάθεια. Πρέπει να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Για το ποιά είναι «Αχίλλειος πτέρνα»  της ομάδας και εμφανίζει αυτήν την εικόνα: «Θα μου την κάνετε αυτήν την ερώτηση όταν θα είμαστε στο τέλος, δεν την ξεχνάω, θα την απαντήσω τότε».

Για την εικόνα με τους παίκτες να φαίνονται σαν να κουβαλάνε κάποιο ψυχολογικό βάρος: «Δεν νομίζω ότι είναι βάρος. Έχουμε πολλά παιδιά που θέλουμε να τα βοηθήσουμε και να μας βοηθήσουν. Καλλιεργήθηκαν οι προσδοκίες από τα προηγούμενα χρόνια από τα ίδια σχεδόν παιδιά. Θέλουν το χρόνο τους. Γράφτηκε κάποια στιγμή ότι σκοράρει μόνο ο Κόντε. Είναι ένα μέρος της αλήθειας, αλλά τους παίκτες είτε τους στηρίζουμε είτε τους ακυρώνουμε. Εγώ τα παιδιά τα πιστεύω. Με βάση την εικόνα μας στο πρωτάθλημα γενικότερα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς.

Υπάρχει αιτία, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τώρα τα πράγματα».

Για το αν θα υπάρξει και φέτος σήριαλ με το μέλλον του στον ΠΑΣ που μπορεί να τραβήξει σε μάκρος και να κοστίσει στον σχεδιασμό, όπως πέρυσι: «Δεν ισχύει αυτό που λέτε. Πάντα η συμφωνία μας γινόταν μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Απλώς πέρυσι καθυστερήσαμε 15 μέρες, αλλά για προσωπικούς μου λόγους όχι της ομάδας. Πάντα συμφωνούσαμε μετά το πρωτάθλημα με τον πρόεδρο. Και οι μεταγραφές είχαν έρθει και τη χρονιά που παίξαμε στην Ευρώπη μετά τα ματς αυτά. Ξαναλέω, ή πιστεύουμε ή όχι στην ομάδα, εγώ την πιστεύω. Μέσα στη δουλειά μας και οι δύσκολες στιγμές».

Για το αν θα δώσει χρόνο σε παιδιά που δεν έπαιξαν: «Θα το εκτιμήσω με βάση και την ετοιμότητα των παιδιών και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».