Ολοκληρώθηκαν στην Καρδίτσα την Παρασκευή οι προπονήσεις της Προεθνικής Παγκρασίδων που είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα. Συμμετείχαν περίπου 80 αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα.

Έγινε μία πρώτη καταγραφή των αθλητριών και η επόμενη κλήση θα είναι στο τέλος Ιουνίου όπου θα σχηματιστούν δύο γκρουπ, Βορράς-Νότος, περίπου 16-18 άτομα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από την ευρύτερη περιοχή της ΕΣΠΕ Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν επτά αθλήτριες από τις οποίες δύο του Ηρακλή Ιωαννίνων, Τασιούλα Γωγώ γεννηθείσα το 2004, Παππά Αικατερίνη γεννηθείσα το 2005.

Σε ανακοίνωσή του ο Ηρακλής Ιωαννίνων τονίζει:

«Ευχόμαστε στις αθλήτριες μας ό,τι το καλύτερο για το αθλητικό τους μέλλον.
Επίσης εγγυόμαστε σε όλες τις αθλήτριες του σωματείου μας την αγωνιστική τους εξέλιξη όπως τόσα χρόνια αποδεδειγμένα συμβαίνει.

Αθλήτριες μας συμμετείχαν και συμμετέχουν στις προεθνικές και στην πορεία αποτελουν βασικά στελέχη των εθνικών ομάδων με Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες συμμετοχές.

Το μήνυμα μας δεν είναι ότι όλα τα παιδάκια που από νωρίς θα έρθουν στον Ηρακλή θα πάνε Εθνική, αλλά είμαστε οι μόνοι που παιδιά με δυνατότητες και ταλέντο μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να τα εξελίσσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ώστε όλα να εχουν την καλύτερη δυνατή αθλητική πορεία.

Αυτό επιτυγχάνεται από την αγάπη και τις γνώσεις των εξειδικευμένων προπονητών μας που ως παιδαγωγοί και αθλητές οι ίδιοι, φροντίζουν για την ανάλογη ψυχοσωματική ανάπτυξη των αθλητών τους».