Με την συμμετοχή 428 αθλητών από 26 σωματεία όλης της Ελλάδας που στελεχώνουν 307 πληρώματα ξεκινάει αύριο Πέμπτη (12/4) στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά η Α΄Φάση του 84ου πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας που αφορά στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων Ανδρών-Γυναικών κάτω των 23 ετών , Ανδρών-Γυναικών και Ανδρών-Γυναικών Ελαφρών βαρών.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει συνολικά 51 προκριματικές σειρές σε όλες τις κατηγορίες με την πρώτη να ξεκινάει στις 08:00 και την τελευταία στις 13:50. Την Παρασκευή θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί και οι ημιτελικοί ενώ το σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το «κυρίως πιάτο» του πρωταθλήματος με τους τελικούς στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και κάτω των 23 το Σάββατο και αυτούς των Ανδρών-Γυναικών και ελ βαρών την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός αναμένεται ιδανικός το τετραήμερο των αγώνων και προβλέπεται κοσμοσυρροή στο κωπηλατοδρόμιο. Η είσοδος για το κοινό και τις τέσσερις μέρες του πρωταθλήματος θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά οι κληρώσεις των προκριματικών της πρώτης ημέρας των αγώνων ΕΔΩ