image description

Ούτε τώρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Παρότι ήταν καλύτερος στα… σημεία της ΑΕΛ, δεν μπόρεσε ούτε να τη νικήσει, αλλά ούτε καν να σκοράρει και για 6ο σερί παιχνίδι έμεινε χωρίς νίκη, ενώ για 4ο χωρίς να σκοράρει! Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «κυανόλευκους» ήταν η φάση του 86ου λεπτού, όπου ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Ο Ισπανός “ξύπνησε” στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς και η δραστηριότητά του λίγο έλλειψε να δώσει τη νίκη στον ΠΑΣ, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό σε όλο το παιχνίδι Νικολιά, αλλά ο ΠΑΣ έχει σοβαρό πρόβλημα φέτος στο γκολ, αφού δεν έχει περιφερειακούς ή άλλους επιθετικούς, να βλέπουν εύκολα δίχτυα.

Το πρόβλημα αυτό αναγκάστηκε να παραδεχτεί ακόμα και ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη τύπου και απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι η προτεραιότητα στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ Γιάννινα άξιζε τη νίκη σήμερα, ήταν πιο δραστήριος, έψαξε το γκολ, αλλά δεν έδειξε ικανότητα στην τελική προσπάθεια.

Η ΑΕΛ από την πλευρά της ξεπέρασε το ψυχολογικό σοκ του αποκλεισμού από το κύπελλο, τις πολλές απουσίες και τις αναγκαστικές αλλαγές και έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον οποίο σώθηκε και μαθηματικά. Πάντως δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική και σε καμία περίπτωση δεν δικαιο΄πυταν κάτι περισσότερο ίσως ούτε καν τον βαθμό, χωρίς να σημείνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε κάποια σούπερ εμφάνιση, απλώς ήταν ένα “κλικ” πιο καλός από την αντίπαλό του.

Το φινάλε ούτως ή άλλως είναι διαδικαστικό πλέον. Τα παιχνίδια με Λαμία και Ολυμπιακό απλώς θα κρίνουν την τελική βαθμολογική συγκομιδή και θέση, αλλά είναι εμφανές ότι η ομάδα χρειάζεται 6-7 ενδεκαδάτους παίκτες για να παραμείνει ανταγωνιστική την επόμενη χρονιά.