image description

Η νέα απόφαση-ανατροπή, της super league για τον μη υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια ουσιαστικά δίνει για μια ακόμη φορά σοβαρό λόγο  για την ευθεία  αμφισβήτηση και  έλλειψη εμπιστοσύνης στα πρόσωπα  αυτών  που ορίζουν τις τύχες του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Το τρομακτικό όμως σε αυτή την απόφαση δεν είναι ουσιαστικά το ότι  δίνει το δικαίωμα της συνέχισης  ύπαρξης στον Παναθηναϊκό, κάτι,  που ως φαίνεται, είναι αναγκαίο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το τρομακτικό είναι η ευκολία που για καθαρά οικονομικούς –πολιτικούς λόγους,   παράγοντες αναιρούν δικές τους αποφάσεις για τις οποίες μάλιστα ευθαρσώς δημόσια είχαν επιχειρηματολογήσει ώστε να εφαρμοσθούν!

Κωμικοτραγικό  το παράδειγμα  της Λιβαδειάς που πέρσι ήταν υπέρ του υποβιβασμού των μη αδειoδοτηθέντων ομάδων, και από αυτό ευνοήθηκε  παραμένοντας στην super league, ενώ βαθμολογικά  είχε υποβιβασθεί, όμως  φέτος που δεν κινδύνευσε  ήταν κατά!

«Το είπα ξείπα» πλέον θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό.

Η συγκεκριμένη απόφαση, πέραν των άλλων, είναι βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του Ελληνικού πρωταθλήματος μιας και αποτελεί πλέον προηγούμενο που θα νομιμοποιεί ηθικά. Θα έχουμε στο μέλλον ευνοϊκές  αποφάσεις και για τους υπόλοιπους μεγάλους του Ελληνικού ποδόσφαιρου  που τυχόν θα βρίσκονται σε δυσμενή θέση με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αξιοπιστία του.

Το συμπέρασμα μετά από αυτήν την εξέλιξη, είναι ότι το σοβαρότερο   πρόβλημα στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι η χαμηλή ποιότητα που το διακρίνει, ούτε η οικονομική δυστοκία των ομάδων,  αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης και η καχυποψία προς όσους ορίζουν τις τύχες του.

Αυτή είναι και η  μεγαλύτερη ήττα του.

Υ.Γ.1 Σχετικά με τη στάση του Γιώργου Χριστοβασίλη που τάχθηκε κατά της αλλαγής των όσων είχαν συμφωνηθεί μόλις πριν ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως λόγων, δείχνει τουλάχιστον σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι ίσως η μόνη απόφαση του προέδρου στην μακρόχρονη θητεία του που έχει την αποδοχή του συνόλου των οπαδών του μιας και στη συγκεκριμένη στιγμή, από μόνη της, μαρτυρά μη εξάρτηση.

Υ.Γ.2 Δηλώσεις ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  περί ελλείψεως κινήτρων ή περί προσδοκιών άμεσης επιστροφής στις «ομάδες τους !!!» δεν βοηθούν ούτε την ομάδα ούτε αυτούς που τις κάνουν,  εφ όσον παραπέμπουν σε αυτονόητη παραδοχή αδιαφορίας και καλλιεργούν την εντύπωση ότι ο κύκλος της συγκεκριμένης ομάδας έχει κλείσει.

Κανείς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν νομιμοποιείται να μιλάει για έλλειψη κινήτρων ή για οποιαδήποτε άλλη ομάδα πέραν αυτής που αγωνίζεται. Το συμβόλαιο δηλαδή δεν είναι επαρκές κίνητρο, ώστε να προσπαθεί για το καλύτερο σε κάθε αγών,α, αλλά και να μην έχει κάποια άλλη ομάδα στο μυαλό του έως ότου αυτό ολοκληρωθεί;

Υ.Γ. Η έλλειψη αντιπάλου αλλά και η μεγάλη αποδοχή που έλαβε στις εκλογές της Ε.Π.Σ.ΗΠ. ο Κώστας Βρακάς αναδεικνύουν αναγνώριση της μέχρι τώρα προσφοράς του. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί πέραν συγχαρητήριων είναι ανούσιο.

Του Αλέκου Καρύτσα