Η επόμενη μέρα, αλλά και το γιατί ο ΠΑΣ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα το τελευταίο διάστημα,  κυριάρχησε στις δηλώσεις του κ. Πετράκη. Ο κόουτς δεν ξεκαθάρισε το μέλλον του, ενώ πήρε την ευθύνη για τις εμφανίσεις, λέγοντας ότι επέλεξε να βάλει πολλά ανέτοιμα παιδιά, προς μελλοντικό όφελος της ομάδας όμως.

«Κλείσαμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά δημιουργική και πετυχημένη. Δεν είναι ώρα απολογισμού, αλλά στο σύνολο η βαθμολογική συγκομιδή είναι μικρότερη απ’ ότι δικαιούμασταν. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει. Και μας αφήνει ικανοποίηση ο τρόπος που κλείσαμε τη χρονιά.

Στο αγωνιστικό μέρος, ξεκίνησε καλά το ματς ο Ολυμπιακός, είχε ευκαιρίες και σταθήκαμε τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά μετά το 20λεπτο ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι, είχαμε 3 γκολ και ευκαιρίες και γι’ άλλα. Στη ροή του ματς είχαμε τον έλεγχο και καλύτερη εικόνα. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την εικόνα και στον κόσμο που δεν σταμάτησε να βοηθάει την ομάδα. Καλό καλοκαίρι».

Ρωτήθηκε, «και εις το επανιδείν;» για να απαντήσει: «Ο θεός ξέρει».

Για το αν τελικά άξιζε αυτό και όχι κάτι παραπάνω ο ΠΑΣ στη βαθμολογία: «Αν αναλογιστούμε ότι στην ομάδα μπήκαν πολλά νέα παιδιά μαζεμένα ότι έφυγαν σπουδαίοι παίκτες, νομίζω ότι ανταποδοτικά είχαμε κέρδος σε βάθος χρόνου. Πίστευα στα παιδιά και τη δουλειά μας. Η πολιτική του σωματείου είναι να εξυγιανθεί και έπρεπε να πορευτεί έτσι.

Για να πάρουμε κάτι παραπάνω έπρεπε πρώτα να μας βοηθήσουνε τα παιδιά και μετά να τα βοηθήσουμε. Ήταν καθοριστικός παράγοντας ότι δεν πήραμε κάτι παραπάνω. Όμως, πάντα κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις στη ζωή. Διεκδικούσαμε την Ευρώπη, αλλά μπήκαν πολλά νέα παιδιά και αυτό ήταν το πραγματικό όφελος. Θεωρώ ότι έδωσαν τα διαπιστευτήρια».

Για το αν αδίκησε η ομάδα τον εαυτό της τις προηγούμενες 7 αγωνιστικές, με βάση τη σημερινή εμφάνιση: «Αυτό που είπα το εννοώ. Όλοι πιστεύουμε στο θεό και τη δουλειά μας. Δεν είμαστε εμείς οι έξυπνοι και οι άλλοι οι μη έξυπνοι. Εμπιστευτήκαμε πολλά παιδιά μαζεμένα που έπρεπε να μας βοηθήσουν για να τα βοηθήσουμε, αλλά μας πήγε ανάποδα. Δεν είχαν την εμπειρία. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν μπορούμε, όμως, να βγαίνουμε κάθε χρόνο Ευρώπη. Έχουν δημιουργήσει κάποιες ομάδες καλύτερες προοπτικές. Εγώ αποτιμώ θετικά όσα κάναμε».

Για το αν μπορούν να δημιουργηθούν αυτές οι προϋποθέσεις και στον ΠΑΣ: «Από τη βούληση του προέδρου εξαρτάται να δημιουργήσουμε κι εμείς προϋποθέσεις να είμαστε ανταγωνιστές. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, τα εργαλεία που έχεις τα αναβαθμίζεις. Αλλά η πραγματικότητα είναι κοινή διαπίστωση σε όλους μας. Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα».

Για την αν έχει την επιθυμία να μείνει: «Την αγάπη την εκτίμηση και τον σεβασμό τα έχω δείξει έμπρακτα. Είμαι 4,5 χρόνια εδώ και τα έχω εισπράξει και από τον κόσμο. Από μόνο του δεν λέει τίποτα αυτό όμως».

Για το αν υπάρχει κορεσμός από τον ίδιο: «Αμα κορεστώ θα σταματήσω να κάνω τον προπονητή. Έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτομαι. Αν φύγει αυτό, θα σταματήσω να κάνω τον προπονητή».

Για το ποια ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας: «Το κατέθεσα ήδη. Με ευθύνη δικιά μου, έπαιξαν μαζεμένα κάποια παιδιά. Αλλά ανταποδοτικά θα υπάρξει καλό στην ομάδα. Από το κέντρο και μπροστά δεν ήταν έτοιμοι να μπουν όλοι μαζί. Μπήκαν μαζεμένα και η ομάδα δεν ήταν ουσιαστική και παραγωγική. Στο κομμάτι της επίθεσης πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόντε και ακολουθούν Μαυροπάνος, Χαλκιαδάκης και Τζημόπουλος. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε Μανιά, Ίλιτς, Κοροβέση, Τσουκαλά που σκόραραν κι αυτοί. Έγιναν πωλήσεις, αλλά δεν κινδυνεύσαμε να υποβιβαστούμε. Εξυγιάνθηκε η ομάδα και σε βάθος χρόνου θα είναι θετικό. Δεν ήταν εύκολη η Ευρώπη».

Για το αν θέλει να παραμείνει: «Μην το κουράσουμε άλλο, θα μιλήσω με τον πρόεδρο».