image description

«Πολλά εν ολίγοις» δηλώνει ο καθ’ όλα πετυχημένος Πετράκης στις συνεντεύξεις του μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα παραμείνει στην ομάδα, αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό εξαρτάται από τον πρόεδρο και δεν διστάζει να  μιλά  για  αναγκαίες προϋποθέσεις,  ώστε  να είναι του χρόνου ανταγωνιστική η ομάδα.

Ο κόουτς,  σε ό,τι αφορά τον ίδιο, αλλά και τη δυναμικότητα της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, δείχνει  να  «πετάει το μπαλάκι» στον πρόεδρο,  ενώ  πλέον ως φαίνεται–ακούγεται,  δεν τον αφήνει αδιάφορο και μια νέα σελίδα στην καριέρα του.

Η είδηση όμως των όσων δηλώνει εντοπίζεται  στο ότι για πρώτη φορά στην μακροχρόνια θητεία στον ΠΑΣ, εκπλήσσει,  θέτοντας δημόσια θέμα ανταγωνιστικότητας  της ομάδας εν όψει  της νέας σεζόν  («Δεν γίνεται με αυτή την πολιτική να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί με ομάδες που κάνουν μεγάλες επενδύσεις (δήλωση σε ΣΠΟΡ FM)».  Και εδώ είναι ξεκάθαρος.  Ουσιαστικά δηλώνει  πως για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλους τους τομείς και αυτό βέβαια είναι θέμα προέδρου.

Κάτι αντίστοιχο όμως  ίσχυε και πέρσι,  με τη διαφορά ότι τότε δεν  υπήρξε δημόσια τοποθέτηση,  οπότε τώρα  η καθυστέρηση της απόφασης , και από τις δυο πλευρές, για το αν θα  συνεχίσει δηλαδή  στην ομάδα  θέτει προβληματισμούς που  αποκτούν βάση, αλλά και νέα δεδομένα .

Η περίπτωση παραμονής του πλέον, μετά  τις δηλώσεις του,  σημαίνει αυτόματα και αποδοχή του  σε όλες τις ενέργειες του προέδρου και κατά συνέπεια στο εξής δική του ευθύνη η συνέχεια. Το «μπαλάκι» λοιπόν θα του επιστραφεί!  Σε περίπτωση  όμως μη παραμονής,  ελλοχεύει ο κίνδυνος αρνητικών εντυπώσεων στο πρόσωπο του προέδρου,  εφ όσον θα φανεί ότι υπήρξε διαφωνία στις προϋποθέσεις που τυχόν έθεσε που an mh τι άλλο αφορούσαν την ενίσχυση της ομάδας. Τουλάχιστον έτσι αφήνεται να εννοηθεί…

Το σίγουρο είναι ότι η συνεργασία του Πετράκη  με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι από τις πλέον επιτυχημένες τόσο στην  ιστορία της ομάδας όσο και του ιδίου, αλλά και από τις πλέον σημαντικές στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας, θετική ή αρνητική πρέπει να   έχει τη δική της ειλικρινή επιχειρηματολογία που  θα είναι σωστή, μιας και οι δυο πλευρές μετά από τόσα χρόνια κοινών επιτυχιών θα έχουν αποφασίσει  και συμφωνήσει  για το κοινό καλό με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα.

Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι οποιαδήποτε «ηρωική έξοδος»  η «καθ’ υπέρβαση παραμονή» που θα αδικούσε και τις δυο πλευρές.

Πέραν του «συνεχίζουμε γιατί μπορούμε περισσότερα» ή «έκλεισε ένας πετυχημένος κύκλος και καλή συνέχεια», ένθεν και ένθεν τίποτε περισσότερο δεν νοείται ως σωστό

Τα χρονικά περιθώρια πάντως στενεύουν  μιας και δεν είναι τόσο απλό ή πρέπον , να ανακοινώνει μια ΠΑΕ ανανεώσεις ή μεταγραφές ποδοσφαιριστών, χωρίς να έχει ανακοινώσει τον προπονητή!

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)