Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου – Ε.Π.Σ.ΗΠ. συνδιοργανώνει, με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) και του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.). το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα, Ημερίδα παρουσίασης του Walking Football, που ως άθλημα είναι ήπια εκδοχή-παραλλαγή του κλασσικού ποδοσφαίρου και απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 50 ετών, με στόχο την υποστήριξη και την ενίσχυση της διά βίου άθλησης, της κοινωνικοποίησης και της συμμετοχής του ανθρώπου ενδιάμεσης και τρίτης ηλικίας στην κοινωνική ζωή και δράση.

Στο πλαίσιο των στόχων της ίδιας εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, τουρνουά αγώνων επίδειξης και προβολής του αθλήματος Walking Football. Στο τουρνουά θα παρευρίσκεται ο κ. Αντώνης Νικοπολίδης, προπονητής Εθνικής Ελπίδων Ελλάδος U21.

Η Ημερίδα διοργανώνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν ενεργά με εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους ο κ. Μένιος Σακελλαρόπουλος, δημοσιογράφος-αθλητικογράφος, ο κ. Κωνσταντίνος Βρακάς, Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Ηπείρου, ο κ. Περικλής Βασιλάκης, πρώην Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Ανδρέας Μαλάτος, Δρ. Αθλητικού Δικαίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Δ.Ε.Α.Δ. και ο κ. Χρόνης Δρούγιας, χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αθλητίατρος.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, γίνεται στην πόλη μας, συμμετέχει ενεργά η Ε.Π.Σ.ΗΠ. σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο. και για την επιτυχία της είναι σημαντική η παρουσία των ανθρώπων (μέλη διοικήσεων, αθλητές-προπονητές, λοιπά στελέχη, παλαιοί ποδοσφαιριστές, κ.ά.) που ασχολούνται με το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου παρακαλούνται όσοι μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο δραστηριότητες (τουρνουά Παρασκευής και ημερίδα Σαββάτου).

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ