Στην προεθνική παγκορασίδων Τασούλα και Παππά του Ηρακλή Ιωαννίνων

0

Στην προπόνηση της προεθνικής ομάδας παγκορασίδων στην Θεσσαλονίκη κλήθηκαν για σήμερα Κυριακή 20 Μαΐου δύο αθλήτριες του Ηρακλή Ιωαννίνων, οι Γωγώ Τασούλα και Κατερίνα Παππά.

Αυτή η προεθνική προήλθε από τη συγκεντρωτική 90 προεπιλεγμένων αθλητριών που γεννήθηκαν το 2004-2005 απ’ όλη την Ελλάδα, που έλαβε χώρα στην Καρδίτσα για τρεις ημέρες την περίοδο του Πάσχα.

Από την Περιφέρειά μας συμμετείχαν εφτά αθλήτριες.

Άμεση αγωνιστική υποχρέωση είναι το Βαλκανικό το ερχόμενο καλοκαίρι και απώτερος στόχος είναι το πανευρωπαϊκό το καλοκαίρι του 2019.

Σε αυτή τη φάση επελέγησαν 24 αθλήτριες από Βόρεια Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη και 22 από τη Νότια Ελλάδα στην Αθήνα για προπονήσεις. Από αυτές θα επιλεγούν οι 14 για το Βαλκανικό.

Με αυτές τις δύο ο Ηρακλής συμπληρώνει 11 αθλήτριες στις προεθνικές ομάδες, όπου από τις 9 που προηγήθηκαν οι 4 αγωνίστηκαν στις Εθνικές ομάδες με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες συμμετοχές.

Σε ανακοίνωσή του ο Ηρακλής Ιωαννίνων τονίζει:

«Είμαστε πανελλαδικά τα τελευταία 10 χρόνια η μοναδική επαρχιακή ομάδα με αυτές τις διακρίσεις σε επίπεδο αθλητριών εθνικών ομάδων στις αναπτυξιακές κατηγορίες. Σε αυτά να προσθέσουμε και τις διακρίσεις που έχουν τα αναπτυξιακά αγωνιστικά τμήματα.

31 αναπτυξιακά πρωταθλήματα της περιφέρειάς μας, 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων 2016-2017, 1η θέση στο πανελλήνιο τουρνουά παγκορασίδων 2016-2017, δευτεραθλητές Ελλάδος παγκορασίδων 2006-2007. Όλα αυτά αποτελούν καταλυτικό παράγοντα για το ποιος είναι ο Ηρακλής, τη διαχρονικότητά του, το επίπεδο των προπονητών του, την ποιότητά του…

Ευχόμαστε στις αθλήτριές μας την καλύτερη δυνατή αθλητική τους εξέλιξη και εμείς εγγυόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που θα δίνουν για ταυτόχρονη ενασχόληση με αγωνιστικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου και τις μαθητικές τους υποχρεώσεις, καθώς και στις αθλήτριες των Ακαδημιών μας ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή αθλητική εξέλιξη».

Σχόλια

Comments are closed.