Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, οι θέσεις που αναζητούν παίκτες πρώτης γραμμής στον ΠΑΣ Γιάννινα, δηλαδή παίκτες που θα μπορούν να διεκδικήσουν γρήγορα φανέλα βασικού, είναι αριστερό μπακ, οχταροδεκάρι, δεξί εξτρέμ και επιθετικός.

Η ομάδα μελετάει πλέον αρκετές περιπτώσεις κυρίως από το εξωτερικό, καθώς υπάρχει απόφαση να ανέβει κι άλλο το μπάτζετ. Στόχος είναι να περιοριστούν οι πειραματισμοί με «λαβράκια» (που σε επίπεδο πωλήσεων δικαιώνουν την ομάδα, αλλά χάνονται οι υψηλοί αγωνιστικοί στόχοι), αλλά και να προστεθεί ποιότητα στο ρόστερ. Χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκης είχε πει ότι η σεζόν πέρυσι δεν πήγε καλά, επειδή δόθηκε χρόνος σε παίκτες που πρώτα ήθελαν βοήθεια οι ίδιοι και μετά βοήθησαν την ομάδα. Αυτό θα περιοριστεί φέτος.

Ωστόσο υπάρχει μία βασική παράμετρος για τον αριθμό των μεταγραφών που απομένουν και αυτή είναι η πώληση του Κόντε. Αν ο Ισπανός πωληθεί τελικά, τότε προφανώς θα αποκτηθεί κάποιος ξένος επιθετικός που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της γραμμής κρούσης σε συνδυασμό με κάποιον από τους Παμλίδη, Λέο και Λουκίνα.

Αν ο Κόντε δεν πουληθεί, ναι μεν θα παραμείνει στην ομάδα ένας πολύ αξιόπιστος επιθετικός, αλλά θα χάσει η ομάδα έσοδα, που θα κατευθύνονταν και στις άλλες μεταγραφές. Θα είναι θέμα Χριστοβασίλη από εκεί και πέρα για το που μπορεί να φτάσει το μπάτζετ, τη στιγμή που τα οικονομικά ήταν ήδη πιεσμένα.

Μένει να δούμε τελικά, πως θα εξελιχθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός, που είναι και μια από τις βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει ο κ. Πετράκης για να πει το τελικό «ναι» για την παραμονή του.