Ανανεώσεις  και μεταγραφές μέσα στον Μάιο πραγματοποιεί ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , κάτι που  δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν. Ενέργειες που ευχαριστούν μιας και  δείχνουν  ότι υπάρχει  σχεδιασμός,  αλλά δεν είναι και αυτές  που προκαλούν  ενθουσιασμό,  μιας και οι μεν ανανεώσεις είναι αναμενόμενες,  οι δε μεταγραφές δεν περιλαμβάνουν, μέχρι στιγμής, τα ονόματα αυτά που συνηθίζεται να αναφέρονται από  τους ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, σαν «πάνω ράφι .

Το ερώτημα,  βέβαια,  είναι τελικά πoιό είναι αυτό το περιβόητο  «πάνω ράφι» για ομάδες σαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ομάδες δηλαδή με συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες  που το «ταβάνι» δυναμικότητας  τους μπορεί να είναι η πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα  και στην χειρότερη  η άνετη  παραμονή τους στην super league.

«Πάνω ράφι» λοιπόν για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, λογικά,  είναι  πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές που προτείνει  ο προπονητής, έχοντας  ιδία αντίληψη για τα προσόντα τους, ανεξαρτήτου  βιογραφικού

Επίσης πάνω ράφι είναι και οι ποδοσφαιριστές  που προέρχονται από το σωστό «διάλεγμα» που θα  πρέπει πάλι να κάνει ο προπονητής, από λίστα ποδοσφαιριστών που του  προτείνεται  σε θέσεις που διαπίστωσε αδυναμία, εφ όσον βέβαια, αυτή, του είναι αποδεκτή και τον καλύπτει .

Σε αντίθετη περίπτωση,  «πάνω ράφι» μπορεί να χαρακτηρισθούν  οι λεγόμενες μεταγραφές αεροδρομίου, προς αποκλειστική τέρψιν του …φιλοθεάμονος κοινού,  με κόστος δυσανάλογο, της δυναμικής του, οπότε είναι και ανέφικτες. Εκτός κι αν πάμε στην κατηγορία του «είναι τρελός ο πρόεδρος» που συνήθως οδηγεί σε οικονομική καταστροφή ή στην κατηγορία μεγαλομετόχων  τύπου Καϊμενάκη-Μπάκου  που οι αντοχές τους επιτρέπουν υπερβάσεις . Αυτά όμως δεν ισχύουν  στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Το πάνω ράφι λοιπόν ορίζεται από τον προπονητή, που έχοντας πλήρη επίγνωση της ομάδας που βρίσκεται,  το προτείνει και η διοίκηση,  η οποία εφ όσον το αποδέχεται, «ψωνίζει» από αυτό  περνώντας έτσι αυτόματα  την ευθύνη  των επιλογών στον κόουτς.

Στην φετινή σεζόν και με δεδομένο τις  αναφορές των νεοαποκτηθέντων στο πρόσωπό του προπονητή δείχνει το «ράφι»  να έχει ορισθεί, τουλάχιστον στην Ελληνική  αγορά , ενώ είναι σε αναμονή  η απόκτηση των ξένων ποδοσφαιριστών που όμως είναι και αυτοί που κάνουν την διαφορά.

«Πάνω ράφι» πάντως  για τους ξένους δεν υπάρχει για τον ΠΑΣ,  μιας και σε αυτό ανήκουν ποδοσφαιριστές με απλησίαστο «κασέ», οπότε   η επιλογή είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στα πρόσωπα αυτών που τους προτείνουν αλλά και τους εγκρίνουν,  με τον κόουτς πάλι να πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Κι εδώ  ισχύει κατά παράφραση του «αν έχεις τύχη διάβαινε», το …«αν έχεις άστρο διάλεγε»!.

Καμία πάντως  μεταγραφή  δεν πρόκειται να «ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα» της ομάδας αν δεν είναι αυτή κάποιου ξένου «μπαλαδόφατσα» και μπαλαδόρου , με αξιοπρεπές , ενεργό, αγωνιστικό βιογραφικό.

Υ.Γ Ανεξάρτητα από το αν ανανεώσει  ή όχι ο καθ’ όλα επιτυχημένος κόουτς Πετράκης το επαναλαμβανόμενο από πέρσι  « σήριαλ» της παραμονής του κούρασε.  Η καθυστέρηση της όποιας συμφωνίας , και εφ όσον ακούγονται ονόματα ανταγωνιστικών με τον ΠΑΣ ομάδων που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, χωρίς ποτέ να υπάρξει διάψευση,  πλέον επικοινωνιακά λειτουργεί σε βάρος του.

Στο εξής πάντως  η συμφωνία θα σημαίνει πλήρη αποδοχή των όρων από την ομάδα,  αλλά και καθολική ευθύνη του κόουτς στις όποιες  μεταγραφικές   επιλογές.

Η μη συνέχιση της συνεργασίας  θα σημαίνει απλά μη αποδοχή των προϋποθέσεων που έθεσε ο προπονητής στον πρόεδρο για έναν ανταγωνιστικό ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ . Και αυτό θα το χρεωθεί ο πρόεδρος σε τυχόν άσχημα αποτελέσματα…

Μείνει – φύγει πάντως, στην νέα σεζόν η επιτυχία ή αποτυχία θα έχει ονοματεπώνυμο.

 

Υ.Γ1. Αποχώρησε από την ομάδα ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Τσελιόπουλος , με νέο προορισμό τον «συνήθη ύποπτο» Αστέρα Τρίπολης. Εξαιρετικός χαρακτήρας, από τους καλύτερους στο είδος του προπονητές, καθ όλα επαγγελματίας που ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα για το παραμικρό. Κυριολεκτικά αψεγάδιαστος. Πρόσφερε στην ομάδα όπως και η ομάδα πρόσφερε πολλά σε αυτόν . Καλή  επιτυχία Χρήστο, ήταν αξιοπρεπέστατη η παρουσία  και πολύτιμη η βοήθειά σου.

Υ.Γ2. Την απόσυρση του από την διαιτησία  ανακοίνωσε ο Γιαννιώτης διαιτητής Δημήτρης Θάνος.  Υπήρξε από τους καλύτερους διαιτητές της γενιάς του και σε όλη του την πορεία  η συμπεριφορά του στα γήπεδα ήταν υποδειγματική, κάνοντας τον έναν από τους συμπαθέστερους του χώρου.  Η δήλωση του : «νομοτελειακά όλα αρχίζουν και τελειώνουν» αιτιολογεί την  απόσυρσή του και αναδεικνύει το εντιμότητα που τον χαρακτήριζε σε όλη του διαδρομή,  μιας και το να γνωρίζεις πότε πρέπει να αποχωρείς και  κυρίως να έχεις την δύναμη να το κάνεις ,  είναι ότι καλύτερο και ότι πιο έντιμο.

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ