Ένα χρόνιο πρόβλημα των “Ζωσιμάδων” που ήταν το πάγωμα της μίας πλευράς του γηπέδου από την πλευρά της μεγάλης σκεπαστής, θα λάβει τέλος. Με προγραμματική σύμβαση που είχαν υπογράψει η Περιφέρεια Ηπείρου και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, αντικαταστάθηκαν τα μπροστινά πάνελ της μεγάλης σκεπαστής με άλλα που επιτρέπουν στον ήλιο να περνάει και να μη δημιουργείται σκιά. Έτσι το φαινόμενο του πάγου αναμένεται να επιλυθεί και σε συνδυασμό με την αλλαγή του χλοοτάπητα πέρυσι, αλλά και την αντικατάσταση του ταρτάν που είναι σε εξέλιξη, το Εθνικό Στάδιο θα έχει μία νέα όψη από τη νέα σεζόν.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, καθώς ακολουθούν με χρήματα της Περιφέρειας η ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ του κολυμβητηρίου του ΕΑΝΚΙ και η βελτίωση των εγκαταστάσεων της κωπηλασίας, εν όψει του πανευρωπαϊκού του 2019.

Αναλυτικά:

Ένα έργο που συζήτησαν και απαίτησαν για χρόνια οι φίλαθλοι στα Γιάννενα, αλλά και οι επισκέπτες της, μιας και επηρέαζε άμεσα την κατάσταση του χλοοτάπητα, ολοκληρώνεται.

Ένα μεγάλο μέρος των πάνελ της μεγάλης σκεπαστής στους «Ζωσιμάδες», αντικαταστάθηκε με υλικό διαπερατό στο φως.

Έτσι το πρόβλημα του παγώματος, κατά τους χειμερινούς μήνες, ενός τμήματος του χλοοτάπητα, θα υποχωρήσει σημαντικά.

Επίσης, βελτιώνεται αισθητά η ασφάλεια στην κερκίδα, στην οποία μέχρι τώρα το ΠΕΑΚΙ αναγκαζόταν συχνά να επισκευάζει τα πάνελ λόγω των αρχικών τεχνικών αστοχιών.

Οι καρποί της από 3/8/2017 συνάντησης  της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ με τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη είναι πλέον ορατοί.

Η συνεργασία ΠΕΑΚΙ και Περιφέρειας Ηπείρου φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα και συμπληρώνει το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΠΕΑΚΙ για την τοπική και όχι μόνο, αθλητική κοινότητα.

Τις επόμενες μέρες ξεκινάει ένα ακόμη έργο της προγραμματικής σύμβασης ΠΕΑΚΙ-Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση του parking του κολυμβητηρίου στη Λιμνοπούλα. Η δημιουργική αυτή σύμπραξη κορυφώνεται με τις παρεμβάσεις που πρόκειται να κάνει η Περιφέρεια στο χώρο των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων (λεμβαρχεία, πύργος κωπηλασίας), ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ το 2019.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς και τον υπηρεσιακό μηχανισμό της Περιφέρειας Ηπείρου που με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης στέκεται αρωγός στο δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελεί το ΠΕΑΚΙ για όλη την τοπική κοινωνία.