Στη μεγαλύτερη Πανελλήνια  ετήσια γιορτή των  βετεράνων-ανεξάρτητων του   πινγκ-πονγκ, που έγινε φέτος στη Καβάλα, ήταν παρόντες και  Γιαννιώτες ενήλικες λάτρεις του αθλήματος.

Οι αγώνες συγκέντρωσαν  πάνω από 200 αθλητές, απ’ όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδος και ο κάθε χρόνο αυξανόμενος αριθμός των συμμετοχών, δείχνει την μεγάλη απήχηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το 9ο πανελλήνιο πρωτάθλημα, εκτός των ατομικών αγωνισμάτων, είχε και τις τελικές φάσεις των πρωταθλητριών και κυπελλούχων  ομάδων από τις 7 περιφέρειες  της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπου διεξάγονται αντίστοιχα αγώνες για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Για το κύπελλο συγκεντρώθηκαν  οι 6 καλύτερες ομάδες (απουσίαζε μόνο μία ομάδα) και συγκροτήθηκαν δύο όμιλοι. Οι πρώτες ομάδες των δύο ομίλων πήγαιναν τελικό, οι δεύτερες μικρό τελικό.

Στο μικρό τελικό του ομαδικού για το Κύπελλο   αγωνίσθηκαν οι Γιαννιώτες βετεράνοι-ανεξάρτητοι και αντιμετώπισαν την ομάδα των Χανίων, όπου ηττήθηκαν  με 4-1  και έτσι «στερήθηκαν»  την 3η θέση.  Σε ένα θαυμάσιο παιγνίδι οι Χανιώτες αποδείχθηκαν καλύτεροι και άξια κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η 4η  Πανελλήνια θέση για τους αθλητές του Α.Σ.Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα τιμητική και δείχνει το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα.

Για να φτάσουν στο μικρό τελικό αντιμετώπισαν στον όμιλο τους την ομάδα του  Άκτωρα(Αθήνα) και τους Άδάμαστους Κομοτηνής. Από  την Αθηναϊκή  ομάδα ηττήθηκαν με 4-0 (σημειωτέον με την ομάδα της Αθήνας αγωνίσθηκαν οι 2 προπονητές της Εθνικής ομάδας Κώστας Βατσακλής και Κων/νος Κωστόπουλος) . Την  ομάδα της Κομοτηνής νίκησαν οι Γιαννιώτες με 4-2 ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση  και πέρασαν στο μικρό τελικό. Στους 2 αγώνες του ομίλου,  αλλά και στο μικρό τελικό, έπαιξαν οι Θεολόγος Καπετανίδης, Βασίλης Σιχλιμίρης, Γρηγόρης Φιλίππου και Κώστας Χρήστου. Θα πρέπει όμως να αναφερθούν και οι Παντελής  Χαρακλιάς, Κώστας Βαβάτσικος οι οποίοι βοήθησαν  την ομάδα στη  συνολική φετινή  της πορεία ,αλλά δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στους αγώνες της τελικής φάσης.  Οι ομάδες που έμειναν έξω από τους 2 τελικούς και κατέλαβαν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα  ήταν  της Αλεξ/πολης και της Κομοτηνής.

Στα ατομικά αγωνίσματα  :

Ο Θεολόγος Καπετανίδης μπήκε 8-άδα στη κατηγορία Βετεράνοι 50-59 ετών με 22 συμμετοχές, αποκλείσθηκε για  την 4-άδα από τον Στάθη Χρυσίδη (Αθήνα) με  3-1, ο οποίος έφτασε στο τελικό και πήρε  το χρυσό μετάλλιο.

Ο Κώστας Χρήστου  κατηγορία Ανεξάρτητοι 40-49 ετών με 1 νίκη , 2 οριακές ήττες  στο όμιλο έμεινε 3ος  και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια των  νοκ-άουτ.

Ο Βασίλης Σιχλιμίρης  στη κατηγορία  Ανεξάρτητοι 50-59 ετών αρχικά πέρασε από τον όμιλο του ως 2ος , αλλά στο 1ο νοκ-άουτ αποκλείσθηκε.

Ο Γρηγόρης Φιλίππου  στη κατηγορία Βετεράνοι 40-49 ετών με 3 ήττες στο όμιλο του  δεν προχώρησε.

Ο Χρήστος Καρατζένης  από την ομάδα  Φ.Ε.Α.Βωβούσας  στη κατηγορία Ανεξάρτητοι  60-64 ετών  με 1 νίκη και 2 οριακές ήττες  στον όμιλο του δεν κατάφερε να περάσει στους νοκ-άουτ αγώνες.

Η Ευαγγελία  Βαρελά  στη κατηγορία ανεξάρτητες γυναίκες σε όμιλο των 3 αθλητριών αν και αγωνίσθηκε πολύ καλά έκανε 2  ήττες, έτσι  παρέμεινε 3η και δεν συνέχισε.