Όταν ο Γιάννης Πετράκης,  μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό δήλωνε  : «Δεν μπορούμε, όμως, να βγαίνουμε κάθε χρόνο Ευρώπη. Έχουν δημιουργήσει κάποιες ομάδες καλύτερες προοπτικές…. Από τη βούληση του προέδρου εξαρτάται να δημιουργήσουμε κι εμείς προϋποθέσεις να είμαστε ανταγωνιστές…», ουσιαστικά έβαζε απόλυτο κυρίαρχο, στο παιχνίδι της διάκρισης της ομάδας, στην χρονιά  που μας έρχεται,  τον πρόεδρο Χριστοβασίλη.

Σε άλλη του δήλωση στην συνέχεια ανέφερε  ότι «ο πρόεδρος γνώριζε τι ήθελα» ,  ενώ δεν έκρυψε ποτέ ότι μιλούσε και με άλλες ομάδες.

Με αυτές του τις δηλώσεις βέβαια  δημιουργούσε, σωστά η λαθεμένα, την εντύπωση στον κόσμο ότι η παραμονή του στην ομάδα,   είναι συνάρτηση συγκεκριμένων προϋποθέσεων που έθετε γι’ αυτή.

Η καθυστέρηση της συμφωνίας παραμονής του, πάντα σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του, αναδεικνύει τη διαπραγμάτευση που υπήρξε μεταξύ των δυο πλευρών, όπου σίγουρα αυτή της ομάδας επιθυμούσε διακαώς την ανανέωση,  αλλά μάλλον ο προβληματισμός του κόουτς , για την υλοποίηση των προτάσεών του, ανέβαλε  την επίσημη ανακοίνωση.

Αυτή είναι ίσως η πλέον ισχύουσα ανάγνωση που εξηγεί την  χρονοκαθυστέρηση, της ανανέωσης του συμβολαίου του. Οποιαδήποτε άλλη είναι πλέον ανούσια.

Προφανώς οι όποιες επιφυλάξεις ξεπεράστηκαν, ο πρόεδρος συμφώνησε στα νέα δεδομένα που πρέπει να ισχύσουν για την ανταγωνιστικότητα της ομάδας την νέα σεζόν και η ανακοίνωση ανανέωσης επιτέλους δημοσιεύτηκε, ανακουφίζοντας και την φίλαθλη γνώμη που είχε ήδη κουραστεί από την υπάρχουσα κατάσταση.

Άλλωστε  αυτό που συνέβαινε δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα, τον πρόεδρο αλλά και τον ίδιο τον κόουτς, μιας και η αμφισβήτηση στα πρόσωπα όλων είχε αρχίσει να γίνεται έντονη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ, γνωστοποιεί, αλλά και αναδεικνύει τη συνέχιση της αναμφισβήτητα πετυχημένης συνεργασίας, ενώ ο κόουτς με τις δηλώσεις του ορίζει πλέον και την ευθύνη της όποιας επιτυχίας στην φετινή σεζόν και στο αδιαίρετο τεχνικό team,  των Ταουσιάνη, Αλεξίου, που εμπιστεύεται, βάζοντας αυτή την φορά στο «κάδρο» και τον Νιαρχάκο .

Μια δήλωση που ουσιαστικά «δείχνει» αυτούς που θα πάρουν τα εύσημα στην επιτυχία, αλλά και τα «πυρά» σε τυχόν αποτυχία.

Πλέον, μετά το αίσιο τέλος  του σήριαλ «συμφωνία ανανέωσης  Πετράκη»  ο πρόεδρος «απαλλάσσεται» των όποιων ευθυνών για τυχόν μη ικανοποιητικής, τουλάχιστον, πορείας την ερχόμενη σεζόν, μιας και η παραμονή του κοουτς  αυτόματα σημαίνει και αποδοχή εκ μέρους του των προϋποθέσεων που ζήτησε για τη συνέχιση της συνεργασίας  του.

Και αυτό είναι ό,τι πιο έντιμο

Υ.Γ. Δεν πρέπει να απασχολεί το ότι ο κόουτς συζήτησε, αν συζήτησε, με άλλες ομάδες,  μιας και αυτό δεν είναι απαγορευτικό σε οποιονδήποτε επαγγελματία σε κάθε επάγγελμα.

Λάθος θα ήταν αν συμμετείχε, όπως ανακοινώθηκε δυο φορές,  στον σχεδιασμό της ομάδας, τον ευχαριστούσαν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές,  όπως και έγινε , που σημαίνει ότι έχει μιλήσει και αυτός μαζί τους και στο τέλος πήγαινε σε άλλο σωματείο. Εκεί θα ήταν ηθικά τουλάχιστον «φάουλ» και το ερώτημα του «ποιος δουλεύει ποιόν» θα είχε υπόσταση.

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ