image description

«Πράσινο φως» για την κατασκευή νέων υπερσύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών υποδομών έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας (25/06/2018) όπου μεταξύ άλλων θεμάτων, ενέκρινε τις σχετικές εισηγήσεις.

Ειδικότερα, από το Σώμα εγκρίθηκαν με σχετική πλειοψηφία :

  • Η μελέτη του έργου «Αποπεράτωση Γηπέδου Ποδοσφαίρου στην Τ.Κ. Πρωτόπαππας» συνολικού προϋπολογισμού 306.000ευρώ,
  • Η διενέργεια διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Τ.Κ. Κληματιάς» συνολικού προϋπολογισμού 184.000ευρώ και
  • Η αποδοχή πίστωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου ύψους 74.400 ευρώ για την «Προμήθεια προκατασκευασμένων τεμαχίων για την κατασκευή Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης».

Πρόκειται για έργα που με την υλοποίησή τους ικανοποιούν αιτήματα δεκαετιών των τοπικών κοινωνιών και συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι με την κατασκευή και ολοκλήρωση των δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στην Πρωτόπαππα και την Κληματιά ενισχύεται και στηρίζεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ταυτόχρονα δημιουργούνται χώροι άθλησης και αναψυχής για τους πολίτες όλων των ηλικιών.

Όσο για το νηπιαγωγείο στη Μεταμόρφωση, σε μια εποχή που οι δαπάνες για την παιδεία και την εκπαίδευση διαρκώς περιορίζονται τόσο από το κράτος όσο και από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στις κτιριακές υποδομές διασφαλίζοντας τις απαιτούμενες συνθήκες εκπαίδευσης των νηπίων ο αριθμός των οποίων κάθε χρόνο αυξάνεται στο Δήμο Ζίτσας.