image description

Έκλεισε (με καθυστέρηση) και τυπικά η πρόσληψη των Γιώργου Δώνη και Νίκου Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό. Η πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τους δύο άνδρες, οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαια ως το 2021.

Ο πρώτος, μάλιστα, στα πρώτα του λόγια ως προπονητής του τριφυλλιού εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία που είχε να επιστρέψει στο σύλλογό «του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη (4/7), στις 19:15, έχει οριστεί η πρώτη του Παναθηναϊκού στο Κορωπί.

Η διπλή ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 49χρονο Έλληνα προπονητή, Γιώργο Δώνη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών. Επίσης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Ο Νίκος Νταμπίζας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας»

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Ηταν μεγάλη επιθυμία να επιστρέψω στην ομάδα μου σε μία κρίσιμη στιγμή γι΄αυτήν. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αρμόζει»

Το βιογραφικό Δώνη

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση την περίοδο 2000-01 άρχισε να εργάζεται ως προπονητής με εξαιρετική επιτυχία. Ξεκίνησε το 2002 στον Ηλυσιακό, τον οποίο ανέβασε από τη Δ΄ στη Β΄ Εθνική κατηγορία σε δυο χρόνια. Στη συνέχεια πήγε στη Λάρισα, την οποία ανέβασε στην Α΄ Εθνική, από την οποία απουσίαζε πολλά χρόνια. Το 2006 προκρίθηκε στο Ιντερτότο, το 2007 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό και την επόμενη περίοδο προκρίθηκε στους ομίλους του κυπέλλου UEFA αποκλείοντας την Μπλάκμπερν Ρόβερς (2-0, 1-2), την ομάδα που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στις 24 Απριλίου 2008 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Λάρισας κάνοντας το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την ομάδα της ΑΕΚ, όμως η παρουσία του εκεί υπήρξε σύντομη καθώς αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2008. Τον Ιούνιο του 2009 ανέλαβε τον Ατρόμητο Αθηνών, με τον οποίο έφτασε σε δύο ακόμη τελικούς κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 2010-11, και 2011-12 όπου και ηττήθηκε από την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ με σκορ 3-0 και από τον Ολυμπιακό στην παράτση 2-1.Την ίδια σεζόν ο Ατρόμητος τερματίζει τρίτος στο πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ όπου τελειώνει τη σεζόν με την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 υπήρξε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ με τον οποίο κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα και το κύπελλο της περιόδου 2013-14, ενώ εξασφάλισε και την είσοδο στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2014-15. Το ποσοστό των νικών του στον ΠΑΟΚ ήταν 61.9%, στο ΑΠΟΕΛ 57.38 στη Χιλάλ 68.18 και στο ΑΠΟΕΛ την τελευταία σεζόν 60.18%.

Τον Φεβρουάριο του 2015 έγινε γνωστό ότι συμφώνησε να αναλάβει την Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία , σύλλογο από τον οποίο αποχώρησε τον Μάιο του 2016, με απολογισμό 45 νίκες σε 66 αγώνες και την κατάκτηση τριών τίτλων, του Κυπέλλου (Kings Cup), του Σούπερ Καπ και του επονομαζόμενου Κυπέλλου Διαδόχου (Crown Prince Cup).

Μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Σάρτζα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.Στις 28 Ιουλίου 2017, ανέλαβε για δεύτερη φορά, προπονητής του ΑΠΟΕΛ, επιστρέφοντας στον σύλλογο μετά από δύο χρόνια, όπου καταφέρνει ξανά την είσοδο στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ.