BOOKSPOT

Οι εσωτερικές μεταγραφές και οι προσδοκίες για εκπλήξεις

0

Με καλύτερους οιωνούς ξεκινάει η φετινή σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά τη συνεχόμενη συρρίκνωση του μπάτζετ από το 2012 και μετά, όπου το … βαρέλι έπιασε… πάτο, επιτέλους φάνηκε η διάθεση να αρχίσει μια ανοδική πορεία στα έξοδα για μεταγραφές. Όχι βέβαια κάτι υπερβολικό, αλλά είναι φανερό ότι φέτος έγιναν κινήσεις προς τα πάνω. Το παραδέχτηκε, άλλωστε, και ο κ. Χριστοβασίλης στις δηλώσεις του στον αγιασμό, ότι αυτή τη χρονιά τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Όμως η αισιοδοξία δεν προκύπτει μόνο από τις πολλές μεταγραφές, αλλά και από το γεγονός ότι φέτος υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δούμε εσωτερικές μεταγραφές!

Μια από τις περιπτώσεις παικτών που μπορούν να γίνουν ξεκάθαρα εσωτερική μεταγραφή είναι ο Αλέξανδρος Νικολιάς. Οι περιπέτειες με την υγεία του τον έθεσαν πέρυσι εκτός μάχης σε πολύ μεγάλο μέρος της σεζόν. Είναι όμως ένας ταλαντούχος και εξελίξιμος παίκτης και αν φέτος δεν τον εμποδίσει κάτι απρόοπτο, μπορεί να διεκδικήσει φανέλα βασικού. Άλλωστε ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ανάγκη από ταχύτατους παίκτες με την μπάλα στα πόδια και όχι απλά ταχείς με την έννοια του σπρίντερ.

Μια πολύ σημαντική εσωτερική μεταγραφή –όσο κι αν φαίνεται περίεργο- μπορεί να αποδειχτεί ο Άντι Λίλα! Ο διεθνής Αλβανός μέσος ήταν χωρίς ολοκληρωμένη προετοιμασία την τελευταία τριετία, ενώ φέτος είναι στα Γιάννενα από την πρώτη μέρα.

Θυμίζουμε ότι το α’ εξάμηνο του 2015 ο Λίλα πήγε δανεικός στην Πάρμα και το καλοκαίρι προσπάθησε να βρει νέα ομάδα χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον ΠΑΣ για προπονήσεις στις 26 Αυγούστου.

Το καλοκαίρι του 2016 έπαιξε στο Euro με την Εθνική Αλβανίας και με ελάχιστες μόνο μέρες διακοπών κλήθηκε να παίξει με τον ΠΑΣ στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι έβγαλε το καλοκαίρι «χωρίς ανάσα» του «κόστισε» σε υπερφόρτωση.

Και φυσικά είχαμε το περσινό καλοκαίρι, όπου το συμβόλαιό του είχε λήξει, ψάχτηκε να βρει ομάδα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά στις 20 Ιουλίου προχώρησε σε υπογραφή νέου τριετές συμβολαίου με τον ΠΑΣ, έχοντας χάσει όμως τις πρώτες μέρες προετοιμασίας.

Φέτος τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα και ο Λίλα είναι στα Γιάννενα από την πρώτη μέρα.

Τρίτη περίπτωση εσωτερικής μεταγραφής μπορεί να είναι ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος. Πέρυσι ήρθε προς το τέλος της προετοιμασίας και φορτωμένος με το ψυχολογικό βάρος των όσων έγιναν με Πλατανιά και Ολυμπιακό. Φέτος θα έχει στα πόδια του κανονική προετοιμασία και φυσικά θα είναι απαλλαγμένος από το άγχος.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι παίκτες όπως οι Τσικάρσκι, Μπετρά, Βιδάλ, όπως επίσης και οι νεαροί Γώγος, Λιάσος και Παπαδόπουλος που σίγουρα μπορούν να δώσουν περισσότερα πράγματα στην ομάδα, έχοντας βρει τα πατήματά τους. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος οδεύει για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του μέσα στον Αύγουστο.

Εκτός από τις εσωτερικές μεταγραφές, όμως, μπορεί να προκύψουν και οι εκπλήξεις. Δύο παιδιά που προέρχονται από το πρωτάθλημα της Football League ήρθαν στα Γιάννενα με τρομερές επιδόσεις από την ομάδα τους. Ο λόγος για τους Ξύδα και Λέο. Ο πρώτος έρχεται με 10 γκολ (+3 στο κύπελλο) και 5 ασίστ την περασμένη σεζόν και ο δεύτερος με 8 γκολ και 8 ασίστ. Αμφότεροι με πάρα πολλές συμμετοχές. Τουλάχιστον ένας από τους δύο, έχοντας και την κατάλληλη καθοδήγηση από τον Γιάννη Πετράκη, έχει τις πιθανότητες να ξεπεταχτεί και να βρεθεί στην ενδεκάδα, έστω και στα μέσα της σεζόν.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες μεταγραφές, θα σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι όσοι ήρθαν προέρχονται από γεμάτες σεζόν. Τα υπόλοιπα θα περιμένουμε να επιβεβαιωθούν στο γήπεδο.

Του Γιάννη Γιαννάκη

Σχόλια

Comments are closed.