image description

Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για τη διεξαγωγή των αγώνων β΄ φάσης του 84ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που φέτος θα διεξαχθεί στα Γιάννενα το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου και οι προετοιμασίες για την άψογη φιλοξενίας της διοργάνωσης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Επισημαίνεται ότι για τους αγώνες θα έρθουν στην πόλη περίπου 300 αθλητές των κατηγοριών Παίδων – Κορασίδων απ’ όλη την Ελλάδα!

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ως οικοδεσπότης σύλλογος, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ), την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ εργάζεται συστηματικά για την επιτυχία των αγώνων, οι οποίοι θα αποτελέσουν κι ένα πρώτο τεστ ενόψει διοργάνωσης τον Σεπτέμβριο του 2019 στην πόλη μας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

Ήδη, συνεργεία της Περιφέρειας έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες παρεμβάσεις στον Πύργο τερματισμού της Λιμνοπούλας, που θα είναι και η «καρδιά» των αγώνων, επισκευάζοντας, μεταξύ άλλων, εσωτερικές του αίθουσες, τη στέγη και βάφοντας το εξωτερικό του, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό! Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει από την Περιφέρεια στον περιβάλλοντα χώρο, στις κερκίδες και στα WC των κωπηλατικών εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ. Παράλληλα, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει φροντίσει για την περιποίηση του πρασίνου σε όλη την περιοχή κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου και γύρω από τον Πύργο, ενώ χορήγησε και υλικά για την επισκευή των κερκίδων. Εξάλλου, έχει ολοκληρωθεί η επισκευή του υγρού στίβου της λίμνης στον οποίο θα διεξαχθούν οι κούρσες.

Σε δήλωσή της σχετικά με το Πρωτάθλημα η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου ανέφερε τα ακόλουθα: «Για τον Όμιλό μας αυτή η περίοδος είναι εξαιρετικά ευχάριστη, καθώς ετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε μία μεγάλη κωπηλατική διοργάνωση στην Παμβώτιδα και εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου οι Πανελλήνιοι αγώνες να γίνουν με άψογο τρόπο, πράγμα που είμαι πεπεισμένη ότι θα συμβεί. Φυσικά, η συμβολή όλων των φορέων που συνεργάζονται για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ είναι πολύ σημαντική. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα δώσουμε ως πόλη ένα πρώτο δείγμα των δυνατοτήτων που έχουμε για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως το Πανευρωπαϊκό Νέων του 2019».