Δυνάμωσε μεσοαμυντικά και στις πτέρυγες

0

Οι πρώτες δύο εβδομάδες προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα και η αρκετά γρήγορη μεταγραφική ενίσχυση, άφησαν μια πρώτη «γεύση» για τα όσα θα ακολουθήσουν. Βέβαια είναι πολύ παρακινδυνευμένο να ειπωθεί οτιδήποτε υπό τύπον ασφαλούς πρόβλεψης, αφού είναι πρώιμο για κάτι τέτοιο χωρίς να έχει γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και χωρίς να έχουν διεξαχθεί κάποια φιλικά ματς. Έτσι η συζήτηση είναι περισσότερο σε θεωρητικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή.

Ως πρώτη αίσθηση, λοιπόν, θα λέγαμε ότι μεσοαμυντικά, εκεί που έπασχε πέρυσι η ομάδα, το στοίχημα μπορεί να κερδιθεί. Η προσθήκη ενός δυναμικού παίκτη που έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις, όπως του Φάμπρι Κάστρο, ο βελτιωμένος Λίλα που ακολουθεί την προετοιμασία από την αρχή για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια και του φιλόδοξου Σιόντη που έρχεται να ανεβάσει κι άλλο τον ανταγωνισμό στους ανασταλτικούς μέσους, θα προσφέρουν στον Πετράκη ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Μια πρώτη πολύ καλή γραμμή άμυνας θα αφήσει λιγότερη δουλειά για την έμπειρη αμυντική τριπλέτα των Μιχαήλ, Τζημόπουλου και Σκόνδρα που μπορούν να μοιραστούν τον χρόνο συμμετοχής χωρίς να φανεί η απουσία κάποιου.

Στους πλάγιους μπακ επανήλθε φέτος η «κανονικότητα» στους «κυανόλευκους». Δύο δεξιοί μπακ και δύο αριστεροί, χωρίς ανάγκη πειραματισμών και αγωνίας αν θα λείψει κάποιος. Ισάξιοι οι Μπουκουβάλας και Αποστολόπουλος και ενδεχομένως και οι Κακούμπα και Τσικάρσκι, για τους οποίους ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ τους για να δείξουν εκείνα που μπορούν και να διεκδικήσουν τη θέση του βασικού.

Αισιοδοξία βγαίνει και για τις επιθετικές πτέρυγες της ομάδας, εκεί που μπορούν να παίξουν αρκετοί παίκτες του ρόστερ. Κούζικ και Νικολιάς ίσως να έχουν τον πρώτο λόγο αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες γι’ αυτούς.

Από εκεί και πέρα, στη γραμμή κρούσης και στις θέσεις δίπλα ή πίσω από τον επιθετικό θα ήταν όλα προβλέψιμα αν έμενε ο Κόντε. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναμένουμε τις εξελίξεις για τον Ισπανό και να δούμε τι θα συνδυασμοί μπορεί να προκύψουν στα επιθετικά δίδυμα. Με τους τραυματισμούς Παμλίδη, Λέο και την πιθανή απουσία Κόντε, οι Λουκίνας, Μπετρά και Ξύδας θα είναι οι παίκτες που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας τα πρώτα φιλικά.

Εν κατακλείδι, στα φιλικά θα ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο για το ποιες θέσεις και ρόλους σκέφτεται για τον κάθε παίκτη ο Πετράκης και έχει ενδιαφέρον να δούμε επίσης πως θα αξιοποιηθούν δύο παίκτες που έχουν δοκιμαστεί σε διάφορους ρόλους τα προηγούμενα χρόνια, οι Γιάκος και Βιδάλ.

 

Του Γιάννη Γιαννάκη

Σχόλια

Comments are closed.