image description

Το πρώτο φιλικό τεστ του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο την ΑΕΛ συνοδεύτηκε από νίκη με 1-0 και καλό πρόσωπο κατά διαστήματα. Οι «κυανόλευκοι» παρατάχτηκαν με δύο διαφορετικές ενδεκάδες και σύστημα 4-4-2, δείχνοντας ότι μεσοαμυντικά είναι σαφώς πιο έτοιμοι να βγάλουν καλά πράγματα στο γήπεδο, ενώ μεσοεπιθετικά χρειάζεται πολλή δουλειά. Βέβαια αναμένονται επιστροφές παικτών, όπως των Παμλίδη και Λέο που είναι τραυματίες, ενώ ο Κόντε, αν και ήταν παρών στο γήπεδο, προφανώς προστατεύεται μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεταγραφής του. Μάλιστα είχε και σύντομη συνομιλία πριν το ματς με τους Χριστοβασίλη και Νιαρχάκο.

Καλύτερος ήταν ο ΠΑΣ στο α’ μέρος. Αν και η ΑΕΛ είχε περισσότερη κατοχή μπάλας, ο ΠΑΣ αμυνόταν χωρίς προβλήματα, είχε διάθεση και καλές τοποθετήσεις από τους παίκτες, ενώ ο Βελλίδης ήταν θεατής του ματς. Επιθετικά θα κρατήσουμε την ενέργεια του γκολ με τον συνδυασμό Λιάσου, Γιάκου και Νικολιά, την οποία έβγαλε άλλη μια φορά η ομάδα στο γήπεδο σε μια φάση που αρχικά υποδείχτηκε πέναλτι από τον διαιτητή, αλλά οι παίκτες του ΠΑΣ τηρώντας το fair-play είπαν στον «ρεφ» ότι η ανατροπή του Λιάσου ήταν εκτός περιοχής. Καλές εντυπώσεις άφησαν Νικολιάς, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Μιχαήλ, ενώ εξαιρετικά τα πήγαν και οι τρεις νεαροί από την Κ20 (Λιάσος, Παπαδόπουλος και Γώγος), που κράτησαν τις θέσεις τους και κέρδισαν πολλές μονομαχίες. Ο κ. Πετράκης πιστώνεται την επιτυχία με την εμφάνιση αυτή των νέων παιδιών.

Στην επανάληψη ο κ. Πετράκης άλλαξε όλη την ενδεκάδα, ενώ ο κ. Αντωνίου τα 7/11. Οι «κυανόλευκοι» για ένα 15λεπτο ένιωσαν πίεση, υπήρξαν 1-2 επικίνδυνες στιγμές, αλλά η εμπειρία του Τζημόπουλου «καθάρισε» κάποιους κινδύνους.

Από το 65’ και μετά οι Ηπειρώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι, ενώ στο τελευταίο 15λεπτο πήραν τα ηνία και υπήρξαν κάποια σουτ των Κούζικ, Λίλα, δύο κεφαλιές του Σκόνδρα από κόρνερ του Κούζικ, ενώ είχαν και 2 καλούς συνδυασμούς Τσικάρσκι και Πήλιος από αριστερά μέσα στην περιοχή, που στις λεπτομέρειες δεν βγήκε ένα επικίνδυνο σουτ.

Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Κούζικ και Πήλιος τα πήγαν καλά από πλευράς ΠΑΣ στο β’ μέρος, χωρίς όμως το κάτι πολύ εντυπωσιακό. Άργησαν λιγάκι να «δέσουν» οι Κάστρο και Λίλα στα χαφ, αλλά μετά το 65’ περιόρισαν την κυκλοφορία της ΑΕΛ στη μεσαία γραμμή.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα τεστ στο πλαίσιο του αναμενόμενου για την εποχή. Περισσότερα θα φανούν και στο παιχνίδι της Παρασκευής με τη Λαμία. Πάντως θα πρέπει να πούμε πολλά μπράβο στους 4 μικρούς που έδειξαν ότι δίκαια έχουν θέση στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας.

Όσον αφορά την ΑΕΛ, σαν γενικό σχόλιο θα πούμε ότι είναι μια ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της, αλλά δεν έχει ακόμα μεγάλη φαντασία στο παιχνίδι της και φτιάχνει ελάχιστους καλούς συνδυασμούς όταν πλησιάζει την περιοχή, με συνέπεια να περιορίζεται σε σέντρες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ: Σουλούκος, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πέτροβικ, Ντέλετιτς, Μορσί

Έπαιξαν και οι: Θεοδωρόπουλος, Σαχίτι, Γκοίκοβιτς, Γρομητσάρης, Κάσος, Φρίουι, Μπάλας, Νούσιος, Φουρκιώτης, Μπαμής, Πινακάς

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Γώγος, Κακούμπα, Σιόντης, Λιάσος, Νικολιάς, Παπαδόπουλος, Γιάκος, Ξύδας

Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι: Περιστερίδης, Λουκίνας, Κούζικ, Κάστρο, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Πήλιος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπουκουβάλας, Ντόλοβατς