image description

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι με αντίπαλο τη Λαμία έληξε με σκορ 2-2, με τους Ηπειρώτες να δείχνουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετα αγωνιστικά πρόσωπα. Στο α’ μέρος η Λαμία ήταν εκείνη που κυριάρχησε, σκόραρε και έφτιαξε ευκαιρίες, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και απείλησε ελάχιστα.

Αντίθετα στο β’ ημίχρονο, η είσοδος πιο έμπειρων παικτών ανέτρεψε τα δεδομένα, ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με 1-2 και έχασε άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τον Κόντε, αλλά στις καθυστερήσεις η Λαμία κατάφερε να κερδίσει κάτι από τις εντυπώσεις, με γκολ που ξεκίνησε από στημένη φάση.

Αρκετά πειραματική η σύνθεση του α’ μέρους για τον Γιάννη Πετράκη, γεγονός που σίγουρα επηρέασε την εικόνα της ομάδας.

Οι συνθέσεις του α’ μέρους

Λαμία: Μελίσσας, Μπούτνικ, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος, Καραγκούνης, Μπουλούλης, Τσούκαλος

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Σκόνδρας, Γώγος, Μπουκουβάλας, Κακούμπα, Ντόλοβατς, Κάστρο, Νικολιάς, Λιάσος, Γιάκος, Λουκίνας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο α’ μέρος είχε παθητικό ρόλο, η Λαμία είχε μεγάλη κατοχή μπάλας και κατάφερε να φανεί απειλητική, ενώ πήρε προβάδισμα με ωραίο γκολ του Βασιλαντωνόπουλου, ο οποίος κινήθηκε από δεξιά στην περιοχή του ΠΑΣ μετά από ασίστ του Δημούτσου έκανε με διαγώνιο πλασέ το 1-0.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως και στο επόμενο λεπτό είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Ντόλοβατς που πλάσαρε τον Μελίσσα, η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, αλλά ο Αναστασιάδης πετάχτηκε και πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή. Αυτή, όμως ήταν και η μοναδική στιγμή που ο ΠΑΣ βρέθηκε να απειλεί στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου και απείλησε ξανά στο 45’ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάκου που η μπάλα βρήκε στο τείχος και άλλαξε πορεία, αλλά βγήκε κόρνερ.

Η Λαμία με επιθετική αιχμή τον Μπούτνικ και τον πολύ καλό στα πλάγια δεξιά της επίθεσης, Βασιλαντωνόπουλο, απειλούσε πιο συχνά και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ.

 

Άλλαξε όλη την ενδεκάδα στο ημίχρονο ο Πετράκης

Η δυσκολία του ΠΑΣ Γιάννινα στην άμυνα, αλλά και την επιθετική ανάπτυξη εξαφανίστηκε στο β’ μέρος, όπου έπαιξαν πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές.

Οι συνθέσεις του β’ ημιχρόνου: Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Αντέτζο (83′ ξανά Βάντερσον), Πλιάτσικας, Παπαργυρίου, Μπλάζιτς, Μπουλούλης (Τζανουλίνος), Βασιλαντωνόπουλος, Επστάιν, Τσούκαλος (72′ Κωστίκας), Μπούτνικ (79′ Λαμπρόπουλος)

Η ενδεκάδα του β’ μέρους: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Βιδάλ (88’ Βασιλάκης), Κούζικ, Σιόντης, Λίλα, Κόντε, Ξύδας

Ο ΠΑΣ με επιθετικούς τους Κόντε και Ξύδα έγινε φανερά πιο απειλητικός. Ειδικά ο Ισπανός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, σκόραρε και έχασε 3 ακόμα πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Είναι φανερό τι χρειαζόταν ο ΠΑΣ στην επίθεση, έναν κλασικό γκολτζή.

Πολύ καλή δουλειά στα χαφ από Σιόντη και Λίλα, με διάθεση και σωστές ενέργειες οι Βιδάλ και Κούζικ, ενώ η άμυνα δεν αισθάνθηκε καθόλου πίεση, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Υπό το νέο αυτό πρίσμα ο ΠΑΣ μπήκε φουριόζος στην επανάληψη, ισοφάρισε με ένα υπέροχο γκολ του Βιδάλ στο 51ο λεπτό, έχασε ευκαιρίες με τον Κόντε, ο οποίος με την τέταρτη και «φαρμακερή» εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Λίλα και με κοντινή προβολή έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο 67’.

Μέχρι το 70’ ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος, μετά έπεσε κάπως ο ρυθμός του παιχνιδιού, αλλά και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον έλεγχο του αγώνα, πίεζε και προσπαθούσε, αλλά περιόρισε τις καλές τελικές προσπάθειες.

Στο 85’ ένα απρόοπτο με το άνοιγμα του ποτιστικού συστήματος «κρύωσε» για 4 λεπτά τους παίκτες των δύο ομάδων και όταν το παιχνίδι ξανάρχισε η Λαμία προσπάθησε για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 95’ με στημένη φάση. Ο Βάντερσον εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ασίγκμπα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζεται με προπονήσεις ως την άλλη Πέμπτη, ημέρα που θα δώσει το τρίτο και τελευταίο του φιλικό στο Καρπενήσι με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.