image description

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα των ελληνικών πληρωμάτων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 η αυλαία του οποίου άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν στην Πολωνία.

Η δίκωπος άνευ ελ βαρών των αγοριών με τους Γιάννη Μαρόκο και Αντώνη Παπακωνσταντίνου ήταν η πρώτη βάρκα που σφράγισε απευθείας την είσοδό της στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος τερματίζοντας πρώτη στον προκριματικό με 6.41:39 που είναι ο καλύτερος χρόνος από όλους τους συμμετέχοντες. Το ελληνικό πλήρωμα ήταν 2οως τα 1500μ. και στη συνέχεια ανεβάζοντας ρυθμό πήρε την 1ηθέση και το μοναδικό εισιτήριο για τον τελικό.

Πολύ καλή εμφάνιση και για την δίκωπο των κοριτσιών όπου οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου πήραν την 3ηθέση στον προκριματικό με 7:21.42 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες πέρασαν τα πρώτα 500μ. στην 4ηθέση και στη συνέχεια ήταν σταθερά στην 3ηχωρίς να κινδυνεύσουν να την χάσουν αφού η 4ηβάρκα της Κροατίας τερμάτισε σε 7:32.34.

Κανένα πρόβλημα να σφραγίσει την παρουσία του στην προημιτελική φάση του σκιφ ελ βαρών δεν είχε ο Νίνος Νικολαϊδης (ΦΩΤΟ) που πήρε την 2ηθέση στο προκριματικό (περνούσαν οι τέσσερις πρώτοι) με χρόνο 7:11.34 και συνεχίζει.

Τέλος ακόμη μια ευκαιρία θα έχουν οι Στέφανος Ντούσκος και Σπύρος Καλέντζης  στην δίκωπο άνευ των αγοριών αφού με την 3ηθέση που κατέλαβαν τερματίζοντας σε 6:52.05 θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό. Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες κρατούσαν την πρόκριση στα ημιτελικά στα χέρια τους μέχρι τα μισά της κούρσας που ήταν 2οιαλλά στη συνέχεια η βάρκα της Ιταλίας κατάφερε  να τερματίσει  μπροστά τους και να πάρει αυτή την απευθείας πρόκριση στη 12άδα.

Την Πέμπτη θα αγωνιστούν με τη σειρά (από τις 10:30 πμ ώρα Ελλάδας και μετά) επτά συνολικά πληρώματα:

  • Μαρία Πέργουλη (προκριματικός σκιφ ελ βαρών)
  • Στ.Ντούσκος-Σπ.Καλέντζης (επαναληπτικός δικώπου άνευ)
  • Αν.Κυρίδου-Σ.Ασουμανάκη (προκριματικός διπλού σκιφ)
  • Ι.Καλανδαρίδης-Χρ.Στεργιάκας (προκριματικός διπλού σκιφ)
  • Δ.Τσαμοπούλου-Ι.Μπιτζιλέου-Μ.Γεωργούδη-Α.Αγγελοπούλου (προκριματικός τετρακώπου άνευ)
  • Α.Βόντζου-Θ.Εμμανουηλίδου (προκριματικός διπλού σκιφ ελ βαρών)
  • Αρ.Γραμμενιάτης-Χ.Ντινενής (προκριματικός διπλού σκιφ ελ βαρών)  

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται με πένθιμα περιβραχιόνια ενώ όπως δήλωσαν όλες οι προσπάθειές τους και οι επιτυχίες τους είναι αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.