image description

Κάποιες φορές χρειάζεται και η τύχη στο ποδόσφαιρο, αλλά στα δύο τελευταία ματς που τη χρειάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αυτή του γύρισε την πλάτη. Γκολ στα τελευταία λεπτά από τον Πανιώνιο, γκολ στην τελευταία φάση από τον Λεβαδειακό. Ήταν 4 βαθμοί σε 2 πολύ κρίσιμες αγωνιστικές που θα είχαν «απογειώσει» βαθμολογικά τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο προπονητής, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές αξίζουν το σεβασμό όλων μας, γιατί παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες και αποδεικνύουν ότι η θέληση, το κίνητρο, η φιλοδοξία, είναι στοιχεία που μπήκαν στο dna της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Αν και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο ακόμα η 6η θέση είναι ανοιχτή, αφού ο ΠΑΣ θέλει 2 νίκες με Πλατανιά και Ξάνθη και ισοπαλία στο ματς Αστέρα Τρίπολης-Παναθηναϊκού. Με αυτό το σενάριο ο ΠΑΣ θα είναι σίγουρα 6ος και αν «αυτοκτονήσει» ο απαράδεκτος ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά, μπορεί να πιάσει ακόμα και την 5η θέση, υπό την προϋπόθεση ότι θα αφαιρεθούν τελεσίδικα οι 5 βαθμοί. Πιο πιθανό, βέβαια, είναι να μην πάρει αδειοδότηση ο Πανιώνιος, παρά να «αυτοκτονήσει» ο ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΣ δεν πρέπει να εγκαταλείψει, δεν πάει αδιάφορος στο ματς με τον Πλατανιά ούτε «κάθεται» να του χαρίσει την 5η ή 6η θέση. Πηγαίνει για δύο τελικούς και ό,τι γίνει.

Όσον αφορά την κριτική μας για τους παίκτες, πάμε να τη δούμε αναλυτικά:

Κώστας Περιστερίδης: Έκανε 2 δύσκολες αποκρούσεις στο ματς σε σουτ των Μπεν και Ατζαγκούν στο α’ ημίχρονο, αλλά «κόλλησε» στην εστία στην τελευταία φάση του αγώνα πιστεύοντας ότι θα διώξει ο Μιχαήλ. Είναι από τις καταραμένες φάσεις που η μπάλα σκάει ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές και δεν διώχνει κανείς ή τρακάρουν μεταξύ τους ή πετάγεται ένας τρίτος και γίνεται ό,τι έγινε χθες. Περισσότερο θα αποδίδαμε στην ατυχία το συγκεκριμένο γκολ, παρά σε λάθος, αφού η μπάλα έσκασε στο μοναδικό σημείο που ούτε ο Περιστερίδης μπορούσε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο ούτε ο Μιχαήλ είχε θέση στο σώμα του που θα απέφευγε μια επικίνδυνη στραβοκλωτσιά, αν εκβίαζε την απόκρουση. Τα έχει αυτά τα απρόβλεπτα η μπάλα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδωσε 1 πάσα, έκανε 1 λάθος, 5 αποκρούσεις, 4 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις.

Ναδάλες Φονσί: Μια συμπαθητική εμφάνιση, με μια αποτελεσματική άμυνα στην επικίνδυνη φάση του 52′ σε σουτ του Μάντζιου, αλλά μέχρι εκεί. Δεν φάνηκε πάρα πολύ στο ματς και δεν έχει ικανοποιήσει φέτος στην πλειονότητα των παιχνιδιών που έκανε. Φέτος, για τον Ισπανό λες και ξαφνικά γύρισε ένας διακόπτης και χάλασε το δυνατό του σημείο, που ήταν οι «συστημένες» σέντρες. Είχε 3 άστοχα γεμίσματα, 3 πάσες, 2 λάθη και 1 κλέψιμο.

Μπράνα Ίλιτς: Ήταν μαχητικός, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, αλλά ήταν και μόνος αυτήν τη φορά στην επίθεση κι έτσι δεν απείλησε καθόλου, αφού δεν ήταν εύκολο να βρεθεί κοντά στην περιοχή. Είχε 1/5 γεμίσματα, 11 πάσες και 5 λάθη.

Άντι Λίλα: Όλη η ανασταλτική δουλειά στα χαφ είναι δική του. Έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι και αποδεικνύει πόσο πολύ έλειψε φέτος, αφού μόλις στα τελευταία παιχνίδια πέρασε στη θέση του αμυντικού χαφ και παίζει αυτό που ξέρουμε και περιμένουμε απ’ αυτόν. Είχε 2 τελικές προσπάθειες, 7 πάσες, 4 λάθη, 1 απόκρουση, 3 κλεψίματα, 2 επεμβάσεις και παραχώρησε 4 φάουλ, χωρίς να αποφύγει πάλι την κίτρινη, που είναι πλέον η «αγαπημένη» του συνήθεια.

Αλέξης Μιχαήλ: Στη μοιραία φάση περίμενε την έξοδο του τερματοφύλακα,  δεν πήγε κανείς από τους δύο πάνω στην μπάλα και ισχύουν από εκεί και πέρα τα όσα αναφέραμε και στην κριτική του Περιστερίδη. Με εξαίρεση τη φάση αυτή, σε όλο το υπόλοιπο ματς πήγε καλά, δεν έχασε μαρκαρίσματα, ενώ βοήθησε αρκετά και στο κατέβασμα της μπάλας, αν και δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιο ρόλο. Είχε 1/2 γεμίσματα,  8 πάσες, 3 λάθη, 2 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις.

Θοδωρής Μπέριος: Μια κλασική εμφάνιση Μπέριου, που κυριαρχεί στο ψηλό παιχνίδι και τελειώνει κινδύνους με υψηλόσωμους επιθετικούς, όπως ο Μάντζιος.  Είχε 1 άστοχο γέμισμα, 4 πάσες, 4 λάθη και 4 επεμβάσεις.

Σταύρος Τσουκαλάς: Καλό μοίρασμα παιχνιδιού, ωραίες κινήσεις στο γήπεδο, μία καλή χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά στο 22′, μία έξυπνη ασίστ στο γκολ και γενικώς ήταν από τους διακριθέντες του ΠΑΣ. Έδωσε 1 ασίστ, έκανε 2 τελικές προσπάθειες, 1 εύστοχο γέμισμα, 16 πάσες και 3 λάθη.

Θέμης Τζημόπουλος: Δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει δυσκολίες, έκανε μία ακόμα καλή εμφάνιση, αποτελεσματικός σε ό,τι έκανε στον αγωνιστικό χώρο και ψύχραιμος. Είχε 1 άστοχο γέμισμα, 10 πάσες, 5 λάθη, 2 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις.

Νόε Ακόστα: Προσπάθησε να δώσει επιθετικές βοήθειες στον Ίλιτς, αλλά Μανιάς δεν μπόρεσε να γίνει. Δύσκολος ο ρόλος που του ανατέθηκε και δεν του βγήκε το ματς. Είχε 1/3 γεμίσματα, 3 πάσες και 5 λάθη.

Ευριπίδης Γιάκος: Θα ήταν ο «ήρωας» του αγώνα, αν δεν του τα χάλαγε στο τέλος ο Γιακουμάκης. Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, στο οποίο δεν είναι μόνο το τελείωμα, αλλά και το «διάβασμα» της φάσης, αφού έφυγε γρήγορα στην πλάτη της άμυνας σπάζοντας το οφσάιντ. Τον θέλουμε λίγο πιο γρήγορο στις πάσες του και να παίζει λιγότερο την μπάλα προς τα πίσω, αυτό όμως εξαρτάται και από τα στηρίγματα που έχει δίπλα του. Ήταν, πάντως, ο MVP του ΠΑΣ στο παιχνίδι με 1 γκολ σε τελικές προσπάθειες, 1 άστοχο γέμισμα, 4 πάσες, 7 λάθη, 1 κλέψιμο και 4 κερδισμένα φάουλ. Το γκολ που πέτυχε είναι υποψήφιο για Best Goal της αγωνιστικής.

Αντράζ Στρούνα: Είναι σταθερός στα ματς που έχει παίξει το τελευταίο διάστημα, έχει βοηθήσει στο αήττητο που κρατάει η ομάδα επί 6 αγωνιστικές, έχοντας χάσει μόνο τον αγώνα με τον Πανιώνιο, λόγω Εθνικής. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, επομένως μας αφήνει με αρκετά καλές εντυπώσεις τώρα προς το φινάλε. Είχε 1/3 γεμίσματα, 5 πάσες, 7 λάθη, 2 κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ.

 

Αλλαγές

Δημήτρης Φερφελής: Μπήκε στα τελευταία 20 λεπτά να δώσει ύψος στην επίθεση ή και στην άμυνα στις στατικές φάσεις, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολλές επαφές με την μπάλα.

Βαλάντης Κοζορώνης: Σε μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση του ΠΑΣ δεν πάσαρε καλά στον Τσουκαλά και είναι η κυριότερη φάση στην οποία συμμετέχει. Κατά τα λοιπά δεν πρόλαβε να κάνει κάτι άλλο.

Νίκος Καρανίκας: Μπήκε για να κερδίσει χρόνο ο ΠΑΣ στις καθυστερήσεις. Δεν μπορεί να κριθεί.

 

Προπονητής

Γιάννης Πετράκης: Σε μια χρονιά που φαινόταν χαμένη, κατάφερε να αλλάξει πράγματα και να δώσει στόχο στους παίκτες του και ενδιαφέρον στους φιλάθλους. Έκανε σωστά το σχεδιασμό του παιχνιδιού με τις υποχρεωτικές αλλαγές των Μανιά και Σκόνδρα, ώθησε την ομάδα πιο μπροστά στο β’ ημίχρονο για να διεκδικήσει το αποτέλεσμα, από εκεί και πέρα, όμως, χρειάζεται και λίγη τύχη. Μία φάση απέμενε και δυστυχώς σ’ αυτήν μπήκε το 1-1. Είναι «κεφάλαιο» που δεν μπορεί να το «ξοδέψει» ο ΠΑΣ Γιάννινα και ελπίζουμε ότι θα τον έχουμε στα Γιάννινα γι’ άλλη μια σεζόν.