Νέα επαφή είχαν χθες το απόγευμα οι Χριστοβασίλης και Νταμπίζας για τη μεταγραφή του Κόντε στον Παναθηναϊκό, αλλά οι δύο πλευρές παραμένουν πολύ μακριά όσον αφορά το οικονομικό.

Παρά τα όσα γράφονται, ότι ο κ. Χριστοβασίλης είναι διατεθειμένος να ρίξει στα μισά τη ρήτρα των 900.000 ευρώ, γιατί μετά την 31η Αυγούστου ο ΠΑΣ δεν θα μπορεί να έχει κανένα οικονομικό όφελος από τη μεταγραφή Κόντε, τέτοια περίπτωση δεν υφίσταται. Οφέλη θα έχει ο ΠΑΣ, γιατί με τον Κόντε η ομάδα μπορεί να στοχεύσει ψηλά και –γιατί όχι- να χτυπήσει την έξοδο στην Ευρώπη που θα φέρει πολλαπλάσια έσοδα.

Επιπλέον, τα χρήματα που προτείνονται είναι σε δόσεις, οπότε ούτε και αυτό το ελάχιστο άμεσο κέρδος προκύπτει για την ΠΑΕ.

Και ηθικά, όμως, απέναντι στον κόσμο του ο ΠΑΣ θα είναι συνεπής αν επιμείνει να πληρωθεί στο ακέραιο. Άλλωστε ο πρόεδρος πριν μερικούς μήνες ψήφισε να μην αλλάξουν οι ποινές για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, ψήφισε δηλαδή ουσιαστικά τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή, δεν πιέζει την ομάδα να δεχτεί μια οποιαδήποτε πρόταση του Παναθηναϊκού, αφού ούτε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει δεχτεί κάποια τρελή πρόταση, ενώ προ ημερών απέρριψε πολύ καλύτερες.

Εν μέσω όλων αυτών των δημοσιευμάτων, ο ΠΑΣ Γιάννινα πηγαίνει το Σάββατο να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και αν ο Ισπανός καταφέρει να διακριθεί και σ’ αυτό το παιχνίδι και δείξει το ίδιο «καυτός» με πέρυσι, δεν αποκλείεται να «σκάσει» νέα πρόταση, γι’ αυτό και το πιθανότερο σενάριο είναι να μην προχωρήσει τίποτα αυτήν την εβδομάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ