Το μεγάλο βήμα έγινε, όμως, απομένει ένα ακόμα για να μπορέσει ο ΠΑΣ Γιάννινα να τερματίσει τελικά 6ος και να περιμένει τις τελικές αποφάσεις της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων. Ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε από τον κόσμο του ΠΑΣ να είναι την άλλη Κυριακή στην Ξάνθη για να βοηθήσει την ομάδα να πραγματοποιήσει αυτό το τελευταίο βήμα.

«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και την πολύ μεγάλη νίκη που πέτυχαν, και συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που μας βοήθησε στην προσπάθειά μας.

Η σημερινή νίκη για ‘μένα έχει πολύ μεγάλη αξία, γιατί έγινε σε κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και ήταν στην ίδια θέση μ’ εμάς. Όλα αυτά δίνουν αξία στη νίκη που κάναμε. Το πιο σημαντικό, για να έχει αξία αυτή η νίκη, είναι να έχουμε ανάλογο αποτέλεσμα την άλλη Κυριακή στην Ξάνθη. Θα συγκεντρωθούμε αυτήν την εβδομάδα ανάλογα για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι.

Όποιος Γιαννιώτης μπορεί ας έρθει στην Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική. Η βοήθεια όλων μας είναι χρήσιμη και σπουδαία».

Για το αν υπάρχει άγχος στον ΠΑΣ τώρα στο φινάλε που κρατάει την τύχη στα χέρια του: «Υπάρχει άγχος και πάντα υπάρχει στη δουλειά μας. Σκέφτομαι θετικά, όλα τα αποτελέσματα είναι στο ποδόσφαιρο, αλλά εγώ σκέφτομαι θετικά. Διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση θετικά. Όπως και σήμερα τη διαχειριστήκαμε σωστά την πίεση. Όλοι έβγαλαν χαρακτήρα και ψυχή και όλοι ήθελαν να πετύχουν αυτό που έκανα σήμερα».

Για το ένστικτό του για το τι θα γίνει: «Δεν πιστεύω στο ένστικτο κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Σαν άνθρωπος δεν δίνω βάση στην τύχη, πρέπει να δώσεις την ανάλογη προσπάθεια στο γήπεδο και αν τη δώσεις, τότε έχεις το δικαίωνα να ζητάς και τη βοήθεια της τύχης».

Για το αν θα μείνει στον ΠΑΣ: «Άκαιρη η ερώτηση, όλοι πρέπει να συγκεντρωθούμε για την Κυριακή. Δεν μας βοηθάει να σκεφτόμαστε τώρα κάτι άλλο».

Για το αν θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του μια συμμετοχή σταplay-off: «Θα είναι μια μεγάλη στιγμή και για ‘μενα ασφαλώς».