image description

Αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε από νωρίς φέτος τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και ήθελε να διαμορφώσει το ρόστερ του, ώστε να έχει όλους τους παίκτες από την αρχή στην προετοιμασία, κάτι τέτοιο έγινε μεν σε μεγάλο ποσοστό, αλλά το σημαντικότερο κενό προέκυψε στο παρά πέντε. Ο Πέδρο Κόντε βρίσκεται πλέον στο Άμπου Ντάμπι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ναι μεν έχει γεμίσει τα ταμεία του, αφού σε 8 μήνες έκανε πωλήσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ με Μαυροπάνο και Κόντε, αλλά πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για επιθετικό ανάλογων χαρακτηριστικών.

Αρκετά είναι τα σενάρια που έπαιξαν τις τελευταίες μέρες, όπως για δανεισμό των Μάνου ή Καραμάνου από τον Ολυμπιακό, για περιπτώσεις παικτών από το εξωτερικό, ενώ χθες έβγαινε από ρεπόρτερς της ΑΕΚ η είδηση ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ρώτησε για τον Γιακουμάκη, ο οποίος όμως μάλλον υπολογίζεται από τον Ουζουνίδη για το πρωτάθλημα.

Τα περισσότερα ρεπορτάζ δίνουν ως φαβορί από τους παραπάνω τον Καραμάνο, αλλά στον ΠΑΣ συνεχίζουν το ψάξιμο και για κάτι πιο δυνατό, αφού θέλουν παίκτη που να έχει κάνει τουλάχιστον μια πολύ καλή χρονιά την τελευταία διετία.

Μέχρι την Παρασκευή, πάντως, αναγκαστικά η κατάσταση με τους δανεικούς θα έχει ξεκαθαρίσει, αφού τελειώνει η μεταγραφική περίοδος.

Ακόμα κι αν δεν προκύψει, όμως, κάτι ως την Παρασκευή, χρόνος υπάρχει για ελεύθερο ποδοσφαιριστή ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Οποιοσδήποτε είχε συμβόλαιο ως 30/6 και δεν βρήκε ομάδα ή έμεινε μετέπειτα ελεύθερος από προσφυγή, εν δυνάμει μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί στόχο των «κυανόλευκων».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί και για στόπερ και ήδη ο Ευαγγέλου φέρεται ως κλεισμένος. Ως συνήθως στον Ολυμπιακό οι περισσότερες αποφάσεις για δανεισμούς λαμβάνονται τις τελευταίες 2-3 μέρες, οπότε οι ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και για έναν δημιουργικό μέσο, με τον ΠΑΣ να ψάχνεται και να προχωρά μόνο αν βρει κάποιον που να μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το θετικό για τους Ηπειρώτες είναι ότι κυκλοφορούν στη μεταγραφική αγορά με γεμάτο “πορτοφόλι” και αν χρειαστεί να γίνει κάποια υπέρβαση, μπορεί να γίνει χωρίς τον φόβο να προκύψει οικονομική ασφυξία.