image description

Κάθε διεθνής αγώνας σηματοδοτεί και μία μεγάλη επιτυχία για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, οι αθλητές του οποίου αποδεικνύουν διαρκώς ότι είναι φτιαγμένοι για να πατούν την κορυφή!

Αυτές τις ημέρες λοιπόν ο Ν.Ο.Ι. γιορτάζει ένα ακόμη μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε ο έκτος Ολυμπιονίκης του Ρίο Στέφανος Ντούσκος, καταφέρνοντας να πατήσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Μπρεστ της Λευκορωσίας όπου διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (U32).

Ο σπουδαίος Γιαννιώτης κωπηλάτης τίμησε για μία ακόμη φορά τα ελληνικά χρώματα κατακτώντας χθες το πρωί το χρυσό μετάλλιο παρέα με τον πρωταθλητή του Ν.Ο. Μαυροχωρίου Χρήστο Στεργιάκα στο αγώνισμα του διπλού Σκιφ!

Η βάρκα με τους δύο Πρωταθλητές έδωσε από τον προκριματικό τα… διαπιστευτήριά της στο Μπρεστ, καθώς τερμάτισε πρώτη και με διαφορά παίρνoντας την απευθείας πρόκριση για τον χθεσινό μεγάλο τελικό του αγωνίσματος. Χθες το πρωί, πάλι, Ντούσκος και Στεργιάκας δεν άφησαν σε κανένα αντίπαλό τους περιθώρια αμφισβήτησης και τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κούρσας με 6:13.52. Στη δεύτερη θέση έμεινε η Πολωνία με 6:14.72 και στη τρίτη η Σερβία με χρόνο 6:19.14.

Εξάλλου, στο Πανευρωπαϊκό Νέων της Λευκορωσίας η εμφάνιση της ελληνικής εθνικής αποστολής υπήρξε θριαμβευτική, καθώς, από τις 10 συμμετοχές που είχε σε αγωνίσματα, η «συγκομιδή» ήταν επτά μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Δήλωση Ντούσκου

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Μπρεστ, ο Στέφανος Ντούσκος τόνισε για τον αγώνα: «Ξεκινήσαμε από την αρχή όχι πολύ δυνατά για να έχουμε δυνάμεις στο τέλος. Ξέραμε ότι οι Πολωνοί θα είναι γρήγοροι όπως ήταν και στο Παγκόσμιο, δώσαμε όμως τον καλύτερό μας εαυτό στη συγκεκριμένη κούρσα. Κάναμε αλλαγή στα τελευταία μέτρα της και τους περάσαμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης συμπλήρωσε ότι σειρά έχει τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τέλη αυτής της εβδομάδας στη Βουλγαρία, τονίζοντας πως «θέλουμε να κάνουμε κι εκεί μία πολύ καλή εμφάνιση»!

Η σημαία στα Γιάννενα!

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με τα επτά μετάλλια στις αποσκευές της αλλά και με τη σημαία των αγώνων που παρέλαβε χθες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, αφού το 2019 η χώρα μας θα είναι η διοργανώτρια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων το οποίο θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα και την Παμβώτιδα.

Να σημειωθεί ότι στο Μπρεστ της Λευκορωσίας ταξίδεψε και παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων και η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου, η οποία συνεχάρη τόσο τον Γιαννιώτη Πρωταθλητή όσο και όλα τα παιδιά της ελληνικής εθνικής αποστολής για τις μεγάλες επιτυχίες τους.