Μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές που έχει κάνει σε επίπεδο Α’ Εθνικής ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Κλάους Αθανασιάδης! Σε επίπεδο ονόματος πάντα, αφού η αγωνιστική αξία κρίνεται στις 4 γραμμές των γηπέδων. Κουβαλάει πίσω του ένα βαρύ βιογραφικό, με 208 συμμετοχές στη Super League και 71 γκολ, 6 στα προκριματικά του Champions League με 2 γκολ, 41 συμμετοχές στο Europa League με 14 γκολ, 37 σε κύπελλο Ελλάδος με 16 γκολ και 12 συμμετοχές στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Αν και η καριέρα του ήταν σε κάμψη τα τελευταία 2 χρόνια, εν τούτοις η απόκτησή του από τον ΠΑΣ προκάλεσε αίσθηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ειδικά σε όσους ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, μιας και ήταν από τα παιδιά που βγήκαν από τις Ακαδημίες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το φλερτ μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Αθανασιάδη είναι σχετικά «φρέσκο». Αρχικά είχε ενδιαφερθεί γι’ αυτόν ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Δώνης είχε τους ενδοιασμούς του. Επόμενη ομάδα με την οποία έγινε αμέσως επαφή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το κασέ του Κλάους ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα των Ηπειρωτών, αφού με τον Παναθηναϊκό διαπραγματευόταν κοντά στις 500.000 ευρώ, όπως έλεγαν τα ρεπορτάζ από πλευράς «τριφυλλιού».

Όσο κυλούσαν οι μέρες, βέβαια, και δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές για τον ποδοσφαιριστή, τόσο πιο εύκολο γινόταν να συμφωνήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τον οποίο πήρε πολύ καλές συστάσεις από τους «κολλητούς» του στον ΠΑΟΚ, Μυστακίδη και Χαρίση, καθώς επίσης και τον Βελλίδη, με τον οποίο διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις. Μάλιστα έχει ιδιαίτερη αξία ένα στιγμιότυπο μετά το χθεσινό φιλικό με τον Καραϊσκάκη, όπου ο Κλάους βγαίνοντας από τα αποδυτήρια έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα του Χαρίση που τον περίμενε και τον αγκάλιασε σαν παιδί του!

Το κλίμα που θα συναντήσει στα Γιάννενα ο Αθανασιάδης είναι σίγουρα αυτό που θέλει ένας ποδοσφαιριστής, ειδικά όταν ψάχνει το restart στην καριέρα του. Και ο Αθανασιάδης είναι σε μια αρκετά ώριμη ηλικία, (γίνεται 30 τον Δεκέμβριο), που εφόσον προσαρμοστεί στην ομάδα, έχει τα φόντα να γίνει ηγέτης. Η ομάδα (διοίκηση και τεχνικό τιμ) στοιχημάτισαν πάνω του και είναι στο δικό του χέρι να γίνει υπόδειγμα επαγγελματία, σε μια πόλη που διψούσε στη μετά Τσάβες εποχή για ένα όνομα με βαρύ βιογραφικό.

Όσους φίλους, όμως, κι αν έχει σε μια ομάδα ένας ποδοσφαιριστής, δεν παύει να είναι και επαγγελματίας. Η οικογένεια Χριστοβασίλη έπαιξε εδώ καθοριστικό ρόλο, καθώς έγινε υπέρβαση στα οικονομικά και οι απολαβές του Κλάους θα είναι επιπέδου Τσάβες! Η πώληση του Κόντε και το γεγονός ότι είχε το βαρύτερο συμβόλαιο, άνοιξε τον δρόμο να γίνει πιο εύκολα αυτή η υπέρβαση από πλευράς προέδρου.

Ο ΠΑΣ που έχει αποδειχτεί ομάδα που φτιάχνει καριέρες ποδοσφαιριστών δεν μπορεί παρά να είναι ο ιδανικός σταθμός για τον Κλάους αυτήν την περίοδο. Σιδεροκέφαλος και μακάρι να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν.

Του Γιάννη Γιαννάκη