Από ελληνικός… πολυπολιτισμικός ο ΠΑΣ Γιάννινα

0

Ήταν σημείο αναφοράς πολλές φορές η ελληνικότητα του ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα και πολλές μεταδόσεις αγώνων του ξεκινούσαν τα προηγούμενα χρόνια με την επισήμανση ότι ξεκινάει τα ματς με 8 ή 9 Έλληνες. Μάλιστα πέρυσι στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 Έλληνες, τους Βελλίδη, Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Κοζορώνη, Μαυροπάνο, Τζημόπουλο, Γαρουφαλιά, Σκόνδρα, Γιάκο, Καρανίκα, Μανθάτη. Είχαν τραυματιστεί και είχαν αποχωρήσει στη διάρκεια του ματς οι Ναδάλες και Λίλα, ενώ και ο Χαλκιαδάκης που είχε διπλή υπηκοότητα (Έλληνας και Βραζιλιάνος) είχε δώσει τη θέση του στον Σκόνδρα.

Η ρήση «παπούτσι από τον τόπο σου» συνόδευε συνήθως τα αφιερώματα για το ελληνικό ρόστερ.

Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν φέτος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ωθήθηκε στην πεπατημένη άλλων συλλόγων και δοκιμάζει φέτος να ανταποκριθεί σε συνθήκες πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος, καθώς οι παίκτες του «κυανόλευκου» ρόστερ προέρχονται από έντεκα διαφορετικές χώρες. Η πλειοψηφία φυσικά είναι Έλληνες και συγκεκριμένα οι 21 από τους 32 και φυσικά υπάρχει και ο Κύπριος Νεόφυτος Μιχαήλ.

Από εκεί και πέρα το ρόστερ περιλαμβάνει

2 Ουκρανούς, τους Κούζικ και Νάουμετς

1 Σέρβο, τον Ντόλοβατς

1 Κροάτη, τον Κρίζμαν,

1 Σκοπιανό, τον Τσικάρσκι

1 Αλβανό, τον Λίλα

1 Γάλλο, τον Λέο

1 Βραζιλιάνο, τον Βιδάλ

1 Κολομβιανό, τον Κάστρο

1 Ουγκαντέζο, τον Κακούμπα

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη οι 7 από τους 10 ξένους έχουν αγωνιστεί τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League και ίσως έρθει η στιγμή και για τους Λέο, Ντόλοβατς και Νάουμετς.

Του Γιάννη Γιαννάκη

Σχόλια

Comments are closed.