Οι 24 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Γιάννινα στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδος

0

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η Γ’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος και έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στη φάση των ομίλων. Η κλήρωση θα γίνει αύριο (Τρίτη 18/9) στα γραφεία της ΕΠΟ και στην κληρωτίδα θα μπουν οι 16 ομάδες της Super League, 11 ομάδες της Football League και 5 ομάδες της Γ’ Εθνικής που κατάφεραν να πετύχουν εκπλήξεις.

Πιο αναλυτικά, επικεφαλής των 8 ομίλων που θα συγκροτηθούν θα τοποθετηθούν οι πρώτες 8 ομάδες της περσινής Super League και θα είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Πανιώνιος και Παναιτωλικός. Μία από τις παραπάνω ομάδες ο ΠΑΣ Γιάννινα θα την αντιμετωπίσει στην έδρα της στις 25, 26 ή 27 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα οι ομάδες που προκρίθηκαν και θα συμπληρώσουν τους ομίλους είναι οι εξής: Ηρόδοτος, ΝΠΣ Βόλος, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Αήττητος Σπάτων, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Παναχαϊκή, ΑΟΧ/Κισσαμικός, ΑΟ Τρίκαλα, Ηρακλής, Θύελλα Καμαρίου, ΟΦ Ιεράπετρας, Απόλλων Παραλιμνίου, Νίκη Βόλου και Άρης Αβάτου. Οι πέντε τελευταίες ομάδες προέρχονται από τη Γ’ Εθνική.

Σύστημα διεξαγωγής 4ης φάσης
Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και έναν (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 – 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 – 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 – 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.
Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Διαδικασία κλήρωσης της 4ης Φάσης
Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τρίτη κληρωτίδα από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση.

 

Σχόλια

Comments are closed.