Ο Εδουάρδος Κοντογιωργάκης δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Ήταν ένας από τους παίκτες που έφερε ο Ντε Φαρία από την Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και μαζί με τους υπόλοιπους Αργεντίνους και Έλληνες παίκτες δημιούργησαν τον μύθο του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Στο καθιερωμένο του σχόλιο στην εκπομπή του Μιχάλη Μερτζιανίδη «Στη Λακούβα», όπως ήταν φυσικό του ζητήθηκε να πει δυο λόγια για τον Ντε Φαρία που έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ήταν ο άνθρωπος που πρέπει να μείνει περισσότερο απ’ όλους στην ιστορία της ομάδας.

«Είναι ο άνθρωπος που έκανε αυτό που είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τόλμησε και μας έφερε στην Ελλάδα. Τον είχα προπονητή 1,5 χρόνο, όχι περισσότερο, αλλά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να μείνει στην ιστορία της ομάδας. Αυτός έκανε την αρχή και όλες τις κινήσεις.

Για τα Γιάννενα ήταν κάτι σαν ο αγωνιστικός ιδρυτής. Πρώτα είναι το δικό του όνομα και μετά τα δικά μας. Τα μικρά παιδιά μπορεί να μην τον ξέρουν, γιατί οι γονείς τους περισσότερο τους μιλάνε για τους Αργεντινούς που ήρθαν τότε κτλ. Αλλά κι εκείνη την εποχή περισσότερο έλεγαν για μας, παρά για εκείνον. Ίσως, όμως, το δικό του όνομα να το έχουμε αδικήσει. Πρέπει να το βάλουμε μπροστά από τα δικά μας. Έστω κι εκεί ψηλά που βρίσκεται ελπίζω να βλέπει ότι τον θυμόμαστε και ότι η πόλη τον τιμά για όσα έκανε».

Όλο το σχόλιο του Κοντογιωργάκη για Ντε Φαρία, αλλά και για το ματς Απόλλωνα – ΠΑΣ Γιάννινα στο παρακάτω βίντεο (από το 06′:15»)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ