Το Πανηπειρωτικό Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα, το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 (ώρα έναρξης 11.30), με συμμετοχή κοριτσιών έως 14 ετών από τοπικές ακαδημίες και σχολεία των 4 ΕΠΣ της Ηπείρου.

Θα γίνουν ομιλίες για το γυναικείο ποδόσφαιρο, την ισότητα των δύο φύλων, την άσκηση και τη διατροφή, καθώς επίσης αγωνιστικό πρόγραμμα με διεξαγωγή τουρνουά και ελεύθερων παιχνιδιών περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, για τις ανάγκες του οποίου θα τοποθετηθεί ειδικός χλοροτάπητας στην Πλατεία Μαβίλη (Μώλος).

Στην εκδήλωση αυτή θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της «Μπαλαδώρας», η οποία αποτελεί την μασκότ του προγράμματος ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η ΕΠΣ Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το Πανηπειρωτικό Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου, όπως και σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται τα προσεχή Σαββατοκύριακα από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, εντάσσονται στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της UEFA «Grassroots Week» και περιλαμβάνουν τουρνουά ποδοσφαίρου, ομιλίες σχετικά με την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου και διδασκαλία των μυστικών του Αθλήματος από έμπειρους εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας.

Συμμετέχουν σε αυτές αγόρια και κορίτσια ως 15 ετών, μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών, άτομα με ειδικές ανάγκες, κοινωνικοί φορείς και οργανωμένες δομές προσφύγων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα μοιραστούν δώρα και αναμνηστικά.

Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση στο ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών, καθώς επίσης ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και η δημιουργία -σε τοπικό επίπεδο- ισχυρών δεσμών ανάμεσα στους θεσμικούς φορείς του αθλήματος, τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους και την ελληνική οικογένεια, προκειμένου το ποδόσφαιρο να έχει ευρύτερη ανάπτυξη και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς αθλητών και φιλάθλων.

Οι εκδηλώσεις έχουν τον τίτλο «Hello Football Friend» και διοργανώνονται τα προσεχή Σαββατοκύριακα από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
22-23/9/2018: ΕΠΣ Μεσσηνίας
28-30/9/2018: ΕΠΣ Κυκλάδων
29-30/9/2018: ΕΠΣ Θεσσαλίας
30/9/2018: ΕΠΣ Πιερίας
29-30/9/2018: ΕΠΣ Λακωνίας
6-7/10/2018: ΕΠΣ Ηπείρου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ